Yenişehir, en gelişmiş ilçe | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Yenişehir, en gelişmiş ilçe



 

BURCU KAYA

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve bölgesel gelişme alanında önemli bir referans olacağı değerlendirilen sosyo-ekonomik ilçe gelişmişlik sıralaması çalışması (SEGE) sonuçlarına göre, Mersin'in 13 ilçesinin 6'sı gelişmişlik düzeyi açısından ilk iki kademede yer aldı. Ayrıca Yenişehir, kent içerisinde en gelişmiş ilçe unvanını kazandı.

Çalışma sürecinde demografi, istihdam ve sosyal güvenlik, eğitim, sağlık, finans ve yaşam kalitesi gibi 56 farklı dalda değişkenler değerlendirildi. Ülkenin tamamı kapsamında yapılan bu çalışmada, tüm ilçelerin sosyo-ekonomik gelişmişlik skorları, sıralamaları ve gelişmişlik seviyelerine ulaşıldı.

 

AKDENİZ, MEZİTLİ, TARSUS, SİLİFKE VE TOROSLAR 2. GELİŞMİŞLİK LİSTESİNDE

Analiz sonucunda, endeks değeri 1,632 ve üzeri olan 67 ilçe birinci gelişmişlik seviyesinde bulundu. Mersin'in Yenişehir ilçesi de yapılan araştırmada birinci gelişmişlik kademesine 49'uncu sıradan girmeyi başardı. Diğer yandan, endeks değeri 1,581 ila 0,396 arasında olan 173 ilçe ise ikinci gelişmişlik seviyesinde yer aldı. Bu ilçeler arasında adını yazdıran Mersin ilçeleri ise Akdeniz, Mezitli, Tarsus, Silifke ve Toroslar oldu.

 

“EŞİNE AZ RASTLANIR”

Ayrıca araştırmacı yazar Abdullah Ayan da konuyla ilgili bilgi paylaşımında, 2022 yılı ilçelerin sosyoekonomik sıralamasının Mersin için eşine zor rastlanan bir tablo olduğunu söyleyerek, “Mersin il sınırları içindeki ilçelerin sosyoekonomik gelişmişlik düzeylerinin ölçüldüğü sıralamaya göre; 1. Kademede yer alan ilçe de var, 5. Kategoride de…

Ülke genelindeki 922 ilçe arasında 49. Sırada yer alan Yenişehir ile 636. Sırada yer alan Çamlıyayla Mersin ilinde yer almakta…

Yenişehir Türkiye’ deki tüm ilçeleri kapsayan sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 49. Sırada yer alırken Yenişehir ile 35 metrelik bulvarla ayrılan komşusu Toroslar 240. Sırada yer bulabiliyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Kalkınma Ajansları üzerinden yaptırdığı araştırma sonucu son yayınlanan 2022 verilerine göre Mersin ilçelerinin sıraları ve kategorileri şöyle:

Yenişehir 49. (1. Kademe), Akdeniz 103. (2. Kademe), Mezitli 107. (2. Kademe), Tarsus 198. (2. Kademe), Silifke 217. (2. Kademe), Toroslar 240. (2. Kademe), Erdemli 251. (3. Kademe), Anamur 257. (3. Kademe), Mut 418. (4. Kademe), Aydıncık 424. (4. Kademe), Bozyazı 442. (4. Kademe), Gülnar 479. (4. Kademe) Çamlıyayla 636 (5. Kademe)”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA