‘Böylesi bir buluşma ilk kez gerçekleşiyor’ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

‘Böylesi bir buluşma ilk kez gerçekleşiyor’



 

 

 

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünün koordinesinde, Mersin Ticaret Borsası ev sahipliğinde ve Güvenilir Ürün Platformu işbirliği ile 5488 Sayılı Tarım Kanununa göre kurulan, Tarım ve Orman Bakanlığı görev alanında faaliyet gösteren Ürün Konseyleri Buluşması 28 Haziran’da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın katılımı ile gerçekleşecek.

Türkiye’nin ulusal tarım politikalarının belirlenmesindeki en etkin kurumları olan ve tarım kanunu kapsamında kurulan Ulusal Hububat Konseyi, Ulusal Çay Konseyi, Ulusal Fındık Konseyi, Ulusal Süt Konseyi, Ulusal Turunçgil Konseyi, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, Ulusal Kırmızı Et Konseyi, Ulusal Pamuk Konseyi ve Ulusal Baklagil Konseyi başkanlarının sunum yapacağı buluşma bugüne dek düzenlenen ilk ortak konseyler toplantısı olacak.

Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü, Mersin Ticaret Borsası ve Güvenilir Ürün Platformu işbirliği ile düzenlenecek etkinlikte konsey başkanlarının sunumları sonrası, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın bakanlığın güncel çalışmalarını paylaşması bekleniyor.

 

“BÖYLESİ BİR BULUŞMA İLK KEZ GERÇEKLEŞİYOR”

Ürün konseylerinin önemine değinen etkinliğin ev sahibi Mersin Ticaret Borsası ve Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı Abdullah Özdemir; “Özellikle içerisinden geçtiğimiz son 3-4 yıllık süreçte pandemi, Rusya ve Ukrayna savaşı, başta kuraklık olmak üzere iklim değişikliği, ülkemiz coğrafyasında yaşanan gelişmeler tarım ve gıda sektörünün stratejik önemini açıkça göstermiştir. Ürün konseylerimiz oldukça zengin bir donanıma sahiptir, çünkü üreticiden tüccar, ihracatçı ve sanayicisine, araştırma enstitülerinden üniversitelere kadar her kesimi kapsamaktadır. Bu yapı ile ürün konseyleri, tarım politikalarımızın etki analizinin tespiti için en doğru adrestir. Ürün Konseylerinin kuruluş amacı 'ulusal tarım politikaları çerçevesinde çalışmalar yapılması' olarak Tarım Kanunu’nda belirtilmiştir. Bizler de bu süreçte daha aktif yer almak istiyoruz. Bugüne kadar Bakanlığımız nezdinde böylesi bir buluşma ilk kez gerçekleşiyor. Ana hedefimiz bakanlığımızın son dönemde hayata geçirmeyi hedeflediği Tarımsal Üretimin Planlanması ve en son 2001 yılında gerçekleştirilen tarım sayımına katkı sunmaktır" diye konuştu.

 

HER KONSEYİN ÖNERİSİ İLE EN AZ İKİ KURULUŞA ÖDÜL VERİLECEK

Etkinlikte yer alacak sektör temsilcilerinden; Özkan Taşpınar (Ulusal Hububat Konseyi Başkanı), Yusuf Ziya Alım (Ulusal Çay Konseyi Başkanı), Hamza Bölük (Ulusal Fındık Konseyi Başkanı), Hamit Can (Ulusal Süt Konseyi Başkanı), Atay İşimtekin (Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı), Dr. Mustafa Tan (Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı), Ahmet Hacıince (Ulusal Kırmızı Et Konseyi Başkanı), Bertan Balçık (Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı) ve Abdullah Özdemir (Ulusal Baklagil Konseyi Başkanı) kendi ürün gruplarının güncel durumu ile ilgili sunumlar yapacak.

Konsey sunumları ve ortak toplantı sonrası her konseyin önerisi ile en az iki kuruluşa ödül verilecek. Ödül alanların tarım bakanlığının desteklerinden yararlanan kuruluşlar olması hedefleniyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA