İçel Sağlık Yüksekokulu’ndan yemin töreni | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

İçel Sağlık Yüksekokulu’ndan yemin töreni



 

Haber Merkezi 

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İçel Sağlık Yüksekokulu 2023–2024 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Üniversite Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törene; İçel Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Bahar Taşdelen, İçel Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcıları Prof. Dr. Gözde Gökçe İsbir ile Doç. Dr. Meltem Aydın Beşen, üniversite öğretim elemanları, mezunlar ve aileleri katıldı.

Parla Marşı ile mezun öğrencilerin salona girmeleri ve sahnede yer almalarının ardından 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

“ÜSTÜN NİTELİKLİ PROFESYONEL EBELER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ”

Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, açılış konuşmasında, “Bugün burada toplanmamızın nedeni ailelerin gözbebeği, bizim de varlık sebebimiz olan öğrencilerimizin mezuniyet ve yemin sevincini paylaşmaktır. Ülkemizin güzide üniversitelerinden biri olan Mersin Üniversitesi, ‘Bilimin ve çağdaşlığın ışığında bir dünya üniversitesi’ olmayı benimsemiş, dünya ve Türkiye çapında saygın bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir üniversitedir. Mersin Üniversitesi İçel Sağlık Yüksekokulu Ebelik bölümü her düzeyde kimlik ve kişiliği gelişmiş, kendine güvenen, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan, çağdaş ve evrensel değerleri benimsemiş, araştıran ve sorgulayan, üstün nitelikli profesyonel ebeler yetiştirmeyi amaçlamaktadır” dedi.

 

“BİZLER HER DAİM YANINIZDA, SİZLERİN EN BÜYÜK DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ”

İçel Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu da, mezun öğrencilerine de seslenerek, "Zorlu üniversite eğitimi sürecinden geçtiniz. Ailelerinizden uzakta, birçok zorluğa katlandınız. Şimdi mezun olmanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Mersin Üniversitesi’nin bu yeni döneme sizi çok ciddi bir donanımla hazırladığını umut ediyorum. Şüphesiz her başarı öncelikle kişisel çabaların, sıkı ve disiplinli bir çalışmanın ürünüdür. Ancak sadece bunlar yeterli değildir. Ailenizin sizlere verdiği destek, hocalarınızın sizlere yaptığı akademik katkı ve tabii ki kendi gayretleriniz olmadan bugünlere gelemezdiniz. Bu yönüyle başarının ortak bir çabayı, ortak bir fedakârlığı gerektirdiği de görülmektedir. Sizleri hayata hazırlayan bu eğitim yuvasının kapısı dün olduğu gibi bundan sonra da ardına kadar size açık olacaktır. Bizler her daim yanınızda, sizlerin en büyük destekçisi olacağız." ifadelerini kullandı.

 

“TÜM ÖĞRENCİLERİMİZ AYNI ZAMANDA DEĞERLİ AKADEMİSYENLERİMİZİN DE EN BÜYÜK ESERLERİDİR”

Açılış konuşmasında mezun öğrencilerin ailelerini de unutmayan Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu, “Sizler doğdukları andan itibaren büyük bir emekle çocuklarınızı büyüttünüz, bugünlere getirdiniz. Bizler ise gözbebekleriniz olan evlatlarınızı akademik kadromuz ile özgüvenleri yüksek, insan ilişkilerinde başarılı, mesleki bilgileri sağlam, öğrenmeye ve araştırmaya yatkın, sorumluluk üstlenen birer birey olmaları için gayretle çalıştık. Ancak bu süreçte çocuklarınız da üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar ve hayata hazırlanmak için çalıştılar. Çocuklarınız ile gurur duyabilirsiniz." dedi.

Prof. Dr. Çelebioğlu sözlerini "Bugün burada bulunan tüm öğrencilerimiz aynı zamanda değerli akademisyenlerimizin de en büyük eserleridir." diyerek tamamladı.

 

PANDEMİ ÖĞRENCİLERİ MEZUN OLDU

Çelebioğlu'nun konuşmasının ardından söz alan İçel Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gözde Gökçe İsbir konuşmasına “Üniversitelerde görev yapan profesyoneller olarak bizleri tercih ederek büyük bir heyecanla ailemize dahil olan öğrencilerimizle tanışmayı her yıl heyecanla bekleriz. Öğrencilerimiz heyecanla gelirler ve bizde heyecanla onları karşılarız. İlk gün sınıfta neredeyse 80-90 kişi olmasına rağmen hiç ses çıkmıyorsa o sınıf yeni gelen öğrencilerimize ev sahipliği yapmaktadır. İlk gün bölüm olarak tanışmaya, sohbete, merak edilen soruları yanıtlamaya ve tanıtıma odaklanırız. Ancak birazdan mezun edeceğim öğrencilerimle maalesef biz bu unutulmaz anı yaşayamadık. Pandemi nedeniyle birbirimizi görmeden hatta bizim onların seslerini bile duyamadığımız bir yıl geçirdik." diyerek başladı.

 

“MEZUNLAR DÜNYADAKİ DİĞER ÜLKELERDE MESLEKLERİNİ İCRA EDEBİLECEK VİZYON VE DONANIMA SAHİP”

Mezun öğrencilerimizin eğitim hayatları ile ilgili konuşmasına devam eden Prof. Dr. İsbir, “İkinci sınıfa öyle güzel bir motivasyonla başladılar ki, derslerine giren tüm öğretim elemanları sınıfın potansiyelinin çok yüksek olduğundan bahsediyordu. Üçüncü sınıfın ilk dönemini harika geçirdik ve ikinci döneminde yaşadığımız depremle maalesef yine bir dönem uzaktan devam ettik. Ancak şunu söylemeliyim ki, gençler gerçekten aslında oldukça güç olan bu yaşam deneyimlerine tahmin edilenden çok daha güzel uyum sağlayıp bunu fırsata çevirebildiler. Her ne kadar dört yıllık eğitim sürecimizin neredeyse bir buçuk yılı uzaktan eğitimle geçse de donanımlı mezun olabilmek için tüm önerilerimizi değerli bulup yaşam deneyimlerine entegre ettiler. Gönül rahatlığı ile söyleyebilirim: Bugün mezun edeceğim tüm öğrencilerim ebelik mesleğinin yetkinlik ve yeterliliklerine ulaşıp, ülkemizde ve dünyadaki diğer ülkelerde mesleklerini icra edebilecek vizyon ve donanıma sahiptirler." dedi.

 

SINIFIN YARISI SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNİ TAMAMLAYARAK MEZUN OLDU

Üniversite eğitiminde temel amaç meslek yetkinlikleri kazanmanın yanı sıra kişisel gelişimlerini de nitelikli bir şekilde sürdürebilmeleri olduğunu belirten ve öğrencilerine çeşitli önerilerde bulunan Prof. Dr. Gözde Gökçe İsbir, "Üniversite öğrencisi olarak bu süreçte en az hiç görmediği bir ile gitmelerini ve bu ilin tarihi, kültürü, toplumu, lezzetleriyle tanımalarını isteriz. Mümkünse Erasmus ya da farklı olanaklarla hiç görmediği bir ülkeye gitmesini öneririz. Üniversitenin sunduğu tüm sosyalleşme olanaklarını fark etmelerini ve ilgi alanları doğrultusunda öğrenci kulübüne dâhil olmalarını öneririz. Son olarak ise mesleğine değer katmayı amaçlayan araştırma projeleri ya da sosyal sorumluluk projelerine dahil olmaları için teşvik ederiz. Çünkü üniversite döneminde bireyler gençtir ve öylesine geçirilecek zamanları yoktur. Donanıma gereksinimleri vardır. Farklı düzeyde de olsa öğrencilerimize olabildiğince donanım kazanabilmeleri için rehber olduk ve talep edenlere destek olduk. Bugün bu gruptan 12 öğrenci 5 TÜBİTAK 2209 projelerini özgeçmişlerine ekleyerek ve yaklaşık sınıfın yarısı sosyal sorumluluk projelerini tamamlayarak mezun oluyorlar. Onlar bugün sadece mesleki olarak değil aynı zamanda kişisel gelişimlerine değer katarak mezuniyete hazır hale geldiler. Çok şanslılardı. Öğrenci dostu bir üniversite olan Mersin Üniversitesi'nde yaşamlarının en verimli dönemlerini geçirdiler ve sağlam kariyer planları ile yaşam yolculuklarında emin adımlarla ilerleyecekler.  Çok şanslıydık, onların gelişimi için önerdiğimiz her şeyde işbirliğine her zaman hazır öğrencilerim vardı. Hepsine her şey için çok çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

“BAŞKALARINA GÖSTERDİĞİNİZ ŞEFKATİ, KENDİNİZE DE GÖSTERİN”

Mezun öğrencilerin ailelerine de seslenen Prof. Dr. İsbir, "Değerli velilerimiz, ben sizlere de evlatlarınızın huzurunda çok teşekkür etmek istiyorum. Onları yaşamlarının bir döneminde bizlere emanet ettiniz. Ebelik mesleğinde merhamet, vicdan ve ahlak çok önemlidir. Sizler evlatlarınızı öyle güzel yetiştirmişsiniz ki, bizler ebeliğe özgü mesleki özellikleri kazandırırken sizlerin emekleriyle hedeflerimize kolaylıkla ulaşabildik. Emek verdiğiniz, özenle yetiştirdiğiniz ve gurur duyduğunuz evlatlarınız artık mesleki sorumluğa sahip birer birey olarak yakında çalışma hayatında yerlerini alabilecekler, fikri hür, vicdanı hür bireyler olarak yaşamlarını sürdürebileceklerdir. Diğer bir teşekkürümü ise Mersin Üniversitesi Ebelik Bölümü'nün çok kıymetli bilim insanlarına yapmak istiyorum. Ebelik mesleğini öğretmek çok emek, çaba, sabır ve özveri istiyor. Her bir öğrencimize ayrı ayrı değer kattığınız için hepinize minnettarım. Ayrıca bölümümüz derslerini yürüten başta hemşirelik bölümünün değerli bilim insanları olmak üzere tüm hocalarıma, hastanelerde öğrenme yolculuklarına destek olan tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

BİRİNCİ EDANUR VARILMAZ OLDU

Açış konuşmalarında son olarak 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Yüksekokul birincisi Edanur Varılmaz söz aldı. Mezun öğrenciler adına konuşan ve "Bugün hem gururlu hem de sevinçli bir gün yaşıyorum." diyerek sözlerine başlayan Varılmaz, geçtiğimiz yıl depremde hayatını kaybedenlere rahmet diledi. Okulda yaşadığı ve bir gelişim olarak belirttiği evrelerden bahseden Yüksekokul birincimiz Edanur Varılmaz, ailesi başta olmak üzere hocalarına ve öğrenci arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından Yüksekokul birincisi Edanur Varılmaz, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Ayda Çelebioğlu ve Ebelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Gözde Gökçe İsbir ile birlikte yaş kütüğe plâkasını çaktı. Dereceye giren öğrencilerin plâketlerinin verilmesinin ardından ailelerine de teşekkür belgesi takdim edildi.

Mezun öğrencilere Ebelik Meslek Andı'nı Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gözde Gökçe İsbir'in okutmasının ardından tüm mezun öğrencilere temsili diplomaları verildi.

Yemin töreni, 10. Yıl Marşı ile birlikte keplerin atılmasıyla sona erdi.

   
   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA