Sahte hesapla terör propagandasına operasyon | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Sahte hesapla terör propagandasına operasyon



 

Haber Merkezi

 

Mersin polisi, sahte sosyal medya hesabı üzerinden terör örgütü propagandası yapan şahsı operasyonla yakalayarak cezaevine gönderdi.

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre; Sosyal medya paylaşım sitesi Instagram Platformunda “Tarsusemniyet” kullanıcı ismi ile sahte bir hesap açıldı ve bu hesap üzerinden PKK/KCK Terör Örgütü Propagandası yapıldığı tespit edildi. Aynı gün bahse konu hesaba mahkeme kararı ile erişim yasağı getirildi.

Tarsus TEM Büro Amirliği, İstihbarat Büro Amirliği ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün koordineli çalışması neticesinde hesap kullanıcısının B.K. isimli şahıs olduğu tespit edilerek, şahsın ikametine Özel Harekât ekiplerinin de katılımıyla operasyonel faaliyet gerçekleştirildi. Yapılan operasyonda B.K gözaltına alınarak, kullanmış olduğu dijital materyaller ve çok sayıda örgütsel dokümana el konuldu.

B.K. isimli şahıs adli işlemleri tamamlandıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından PKK/KCK silahlı terör örgütü propagandasını yapma, silahlı terör örgütü adına suç işlemek, örgütün basın yayın komitesi içerisinde faaliyet yürütmek suçlarından tutuklanarak Tarsus Kampus Ceza Evi'ne teslim edildi. 

   
   




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA