PTT çalışanı bayram tatili istiyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

PTT çalışanı bayram tatili istiyor



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Hükümet, bayram tatilini 9 güne çıkardı. Ancak PTT emekçileri "iş yoğunluğu" gerekçesiyle tatil yapamayacak.

KESK’e bağlı Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (Haber Sen) Mersin Şubesi, PTT emekçilerinin bayramda tatil yapamayacak olmasına isyan etti.

Yazılı bir açıklama yayınlayan sendika Mersin Şubesi, “Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün 04.06.2024 tarih ve 227644 sayılı yazısına göre ‘Kurban Bayramı 15 Haziran 2024 Cumartesi günü saat 13.00'te başlayıp 19 Haziran 2024 Çarşamba günü sona erecektir. Kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanların 20-21 Haziran 2024 tarihlerinde idari izinli sayılmaları Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür’ denilmektedir.

 

“DİNLENMEK ÇALIŞANLARIN HAKKIDIR’

Daha önceki bayram tatillerinde kurumunuz tarafından çıkarılan genelgelerle personelin çalıştırılması öngörülmüş, çalışanların bayramda tatil yapma hakkı ellerinden alınmıştır.

Anayasanın 18. maddesinde ‘hiç kimse zorla çalıştırılamaz. Angarya yasaktır’ hükmü, 50. maddesinde ise ‘dinlenmek çalışanların hakkıdır’ hükmü bulunmaktadır.

Anayasa ve Kanundaki düzenlemeler ile Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Personel Ve Prensipler Genel Müdürlüğü'nün yazısı dikkate alınarak personelin bayram tatilinde ailesi ile tatil yapma ve dinlenme hakkını kullanabilmesi için bayramda çalışmaya ilişkin bir işlem tesis edilmemesi personelin motivasyonunu artıracaktır” denildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA