Tapu emekçilerinin fazla mesai hakkı tasarrufa takıldı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Tapu emekçilerinin fazla mesai hakkı tasarrufa takıldı



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

İktidarın emekçileri vuran tasarruf tedbirlerine tepkiler sürüyor. Son olarak KESK’e bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Çevre Şehircilik, Tapu Kadastro ve Afad Kamu Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) Mersin Şubesi, tasarruf adı altında fazla mesai uygulamasının durdurulmasına tepki gösterdi.

 

“YİNE GÖZLERİNİ EMEKÇİLERİN CEBİNE DİKTİLER”

Sendika Mersin Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, “Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, 04.06.2024 tarihinde bağlı birimlere gönderdiği yazıyla 17.05.2024 tarihin 32549 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan ‘Tasarruf Tedbirleri’ genelgesini gerekçe göstererek fazla mesai uygulamasının durdurulduğu bildirilmiştir. Görülüyor ki Merkez Bankası rezervlerini bir gecede boşaltanlar, Kur korumalı mevduat uygulamaları ile halkın parasını bir avuç rantçıya peşkeş çekenler, yanlış politikalarla ülke ekonomisini batağa sürükleyenler ‘tasarruf tedbirleri’ adı altında yine gözlerini emekçilerin cebine diktiler.

 

“TASARRUF EDECEKSENİZ BİR AVUÇ MÜTEAHHİDE AKTARDIĞINIZ KAYNAĞA BAKIN”

Tasarruf edecekseniz kamu özel işbirliği adı altında otoyol ve köprüler üzerinden bir avuç müteahhide aktardığınız kaynağa bakın. Tasarruf edecekseniz AVM mantığıyla yaptırdığınız Şehir Hastanelerine aktardığınız kaynağa bakın. Tasarruf edecekseniz Alman markalı makam araçlarınıza, üç beş yerden maaş alan yandaşlarınıza, bürokratlarınıza bakın. Emekçinin cebinden elinizi çekin! Artık yeter! Ekmek yoksa barış da yok!

 

ANAYASAYA GÖRE ANGARYA YASAK!

Anayasanın 18. Maddesine göre ‘angarya’ açıkça yasaklanmıştır. Bugünden itibaren mesai saatleri dışında fazladan bir dakika bile çalışmıyoruz!

Buradan Tapu kadastro Genel Müdürlüğünün her kademesindeki yöneticilere sesleniyoruz. Herhangi bir nedenle herhangi bir kamu emekçisin fazla mesai yapmaya zorlayamazsınız. Yapı-Yol Sen olarak süreci dikkatle takip ederek baskılara karşı mücadelemizi sürdürmekte kararlıyız.

 

“ÜÇ KURUŞ FAZLA MESAİMİZE GÖZ DİKECEĞİNİZE TALEPLERİMİZİ KARŞILAYIN”

Üç kuruş fazla mesaimize göz dikeceğinize taleplerimizi karşılayın; İnsanca yaşanacak ücret istiyoruz. İş yükünü dayanılmaz boyutlara ulaştıran personel eksikliğinin giderilmesini istiyoruz. Aynı işi yapan personeller arasındaki ücret adaletsizliğinin giderilmesini, eşit işe eşit ücret istiyoruz. Yapı-Yol Sen olarak haklarımızı alana kadar mücadele edeceğiz. Tüm emekçileri birlikte mücadeleye çağırıyoruz” denildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA