Toroslar’da İstiklal Marşı gerilimi sürüyor! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Toroslar’da İstiklal Marşı gerilimi sürüyor!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Toroslar Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci birleşimi Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı. Geçen ay meclis toplantıları öncesi İstiklal Marşı okunması uygulamasına son verilmesi kararına ilişkin gerginlik bu toplantıda da devam etti.

Toplantı İstiklal Marşı okunmadan başlanırken meclisin dilek ve temenniler bölümünde MHP Grubu adına söz alan Hayrettin Orgun, uygulamaya tepki gösterdi. Orgun, “Bizim sizlerden iki temennimiz mevcuttur. Birincisi şuanda gündem dışı konular ile alakalı geçen ay ki mecliste rahatsızlığımdan dolayı bulunamamıştım. İstiklal Marşı okunması okunmaması ile ilgili bir durum gündeme getirildi. Hoş olmayan, toplumda polemiklere sebebiyet verebilecek bazı olumsuzluklar meydana gelmiş. Bununla alakalı bizim sizlerden dileğimiz bugün olduğu gibi partimiz ve grubumuz adına verdiğimiz önerilerin en azından okunarak tartışılması. Gündeme almayarak devre dışı bırakılmasındansa okunsun, oylanmasın, olabilir olumsuz bir durum olabilir burada herkesin özgür iradesi vardır. Ama kamuoyu da bilsin bizim ne talebimiz vardır, partimiz ve gurubumuz adına ne önerge vermişizdir ile ilgili.

İkinci dileğimiz; bildiğiniz üzere İstiklal Marşı’nı okunması ile ilgili sizinle daha önce bu mevzuyu konuşmuştuk, mevzuatta böyle bir amir hüküm olmadığı için okunup okunmaması tamamen idarenin takdirinde olan bir durumdur. Biz mevzuata aykırı davranalım veya bununla alakalı farklı bir şey uygulayalım demiyoruz ancak şöyle bir şey var; şuanda burada bulunmamıza dahi sebep olan şehitlerimiz ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Sizler de buralarda özellikle CHP’den seçildiğiniz için atamızın en çok ilke ve inkılaplarını dile getiren, burada önerilerini destekleyen ve savunan partiye mensup bir insan olduğunuz için bu tamamen bir temennidir, polemik yaratmak istemiyoruz ama her ayın bir meclisinde atalarımıza bir dakikalık saygı duruşu göstermektir” dedi.

Ancak bu esnada canlı yayında Orgun’un sesi kesilerek, konuşmalarının kamuoyunca öğrenilmesinin önüne geçildi. Sansür uygulaması tepki çekerken tartışmaların devam ettiği görüldü.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA