Öğretmenler için özel öğrenme eğitim programı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Öğretmenler için özel öğrenme eğitim programı



 

Haber Merkezi

  

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Prof. Dr. Bahar Taşdelen ve Kök Hücre ve Rejeneratif Tıp Anabilim Dalı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Badel İnce’nin desteği ile İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi, 4008 TÜBİTAK Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında "ÖGEP: Öğretmenler İçin Özel Öğrenme Güçlüğü Eğitimi Programı" başlıklı proje kabul edildi.

Özel öğrenme güçlüğü, öğrenme sürecinin tipik olmayan bir şekilde gelişmesinden kaynaklanır ve genellikle çeşitli nörolojik, genetik veya çevresel faktörlere bağlı olarak ortaya çıkar. Sınıf Öğretmenleri, Özel Eğitim Öğretmenleri ve Psikolojik Danışmanlar’ın özel öğrenme güçlüğü hakkındaki bilgi donanımları bu grupta yer alan öğrencilerin eğitimlerinin desteklenmesi açısından önemlidir.

Aralarında birden çok merkez ve üniversitenin de yer aldığı proje kapsamında Dr. Badel İnce tarafından eğitmenlere ‘’Özel öğrenme güçlüğünde nörobiyolojik ve genetik faktörler’’ başlıklı eğitim verilecek.

İstanbul Fuat Sezgin Bilim ve Sanat Merkezi, Acıbadem Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Kadıköy Alev Alatlı Bilim ve Sanat Merkezi, Mustafa Vasıf Karslıgil İlkokulu, Altis İletişim ve Genel Danışmanlık Merkezi, Bahçeşehir Üniversitesi, Pendik İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Gazi Üniversitesi destek veriyor.

Proje ekibi ise şu şekilde: Proje Yürütücüsü: Dr. Umut Kansoy. Proje Uzmanları: Prof. Dr. Müge Yukay Yüksel, Dr. Filiz Kansu Çelik, Hatice Uçgun, Sami Sezer Arbağ, Serap Kilci.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA