Mersin MEM Müdürü Durmuş’tan Mut çıkarması | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin MEM Müdürü Durmuş’tan Mut çıkarması



 

Haber Merkezi

 

Mersin İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Mut ilçesinde bir dizi programa katıldı. İlçedeki programına Mut İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bahçesinde Şehit Emin Çelik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu Yıl Sonu Resim Sergisine katılım sağlayarak başlayan Durmuş, burada ilçede görev yapan öğretmenlerden oluşan müzik dinletisine de katılarak başarılar diledi.

Daha sonra Kahve Bahane Projesi kapsamında velilerle buluşan Müdür Durmuş, Mut Çınaraltı Parkı Kahvesinde sahnelenen "Karışık Aile" adlı tiyatro oyunu öncesinde Bir Avuç Mutluluk Grubu’nun müzik dinletisine de iştirake etti. Öğretmenlerden oluşan grup zeybek oyunu ile alkış alırken etkinliğe misafir olarak katılan Millî Muharip Uçak Kaan'ın modelleyicisi Yusuf Akgün de velilere oyun oynattı.

Aile içi ilişkileri, günümüzün ailevi sorunlarını ve çözümlerini ele alan "Karışık Aile" adlı tiyatro oyunu ise izleyicilere farklı bakış açıları kazandırmayı başardı. Teknoloji bağımlılığı, ders çalışma stresi ve kuşak çatışması gibi güncel konulara değinen oyun, veliler tarafından büyük beğeni topladı.

Tiyatro oyununun ardından velilerle sohbet eden Durmuş, ailelere çocuklarıyla daha fazla vakit geçirmeleri ve teknoloji bağımlılığından uzak durmaları yönünde önemli tavsiyelerde bulundu. Fazilet Durmuş, teknolojinin sunduğu imkanlardan yararlanmanın önemli olduğunu ancak aşırı kullanıma dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Dijital dünyaya hâkim olmalıyız ama hapsolmamalıyız." dedi.

Durmuş, program kapsamında Mut Gazi Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Aysu Yeşil'in evini de ziyaret ederek öğrencinin dersleri ve eğitim durumu hakkında bilgi aldı, geleceğe dair hayalleri hakkında sohbet etti. Mut 75. Yıl Anaokulu Öğretmeni Elif Ateş'in de misafiri olan Müdür Durmuş, eğitimin niteliği ve kalitesini artırmak için öğretmen dokunuşunun ne kadar önemli olduğunu dile getirdi.

Mut ziyaretinin ikinci gününde Fazilet Durmuş, Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı'yı makamında ziyaret ederek ilçedeki eğitim çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Makam ziyaretinin ardından Mut Osman Nuri Yalman Anadolu Lisesinde Yapay Zekâ ve Kodlama Şenliğine katılarak stantlarını tek tek gezen Durmuş, öğrencilerin hazırlamış olduğu projeler hakkında bilgi aldı.

“Dijital dünyaya hâkim olmalıyız ama hapsolmamalıyız” diyen Durmuş, öğrencilere, oluşturulan içeriklerde kendi kültür ve değerlerini yansıtmaya yönelik tavsiyelerde bulundu. Müzik dinletisine de katılan Durmuş, dinletinin ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet etti.

Mut Halk Eğitim Merkezi Engellilere Umut Derneği kurs merkezini gezerek kursiyerlerle sohbet de eden Durmuş, kursta hazırlanan ürünleri inceledi. Ardından Mut Ak Ali Küçük Özel Eğitim ve Uygulama Okulunu ziyaret eden Fazilet Durmuş, öğrencilerle yakından ilgilenerek, beraber etkinliklerde bulundu, öğrencilerin hazırladığı el sanatları ürünlerini inceledi. Mezun olanlara diplomalarını vererek, öğrencilerle birlikte mezuniyet pastası kesen Durmuş, Mut Şehit Ali Gümüş Anadolu Lisesine geçerek pansiyonda kalan öğrencilerle sohbet etti.

Fazilet Durmuş programın devamında Bilim Şenliği ve Kültürün İzinde Mersin etkinliği kapsamında Mut Kızılay Anaokulunu ziyaret etti. Bilim stantlarını tek tek gezerek projeler hakkında bilgi aldı, yöresel lezzetimiz olan sıkma yapımına katıldı.

Mut ziyaretleri kapsamında son olarak Mut Bilsem öğrencileri ile birlikte, “Yerköprü Şelalesi’nde Doğada Resim ve Müzik Atölyesi” etkinliğine de katılan Durmuş, öğrencilerle beraber doğayla iç içe sanat dolu vakit geçirmenin öğrencilerin sanatçı ruhuna ve kendilerine çok iyi geldiğini ifade etti.

Her fırsatta eğitimin önemini vurgulayan Fazilet Durmuş, öğretmenlere ve velilere teşekkürlerini iletti, öğrencilerle yakından ilgilendi, yoğun program ile Mut'taki eğitim ve sanat faaliyetlerine desteğini gösterdi ve öğrencilerin motivasyonlarını artırdı.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA