MEÜ’de cinsel taciz konuşuldu | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MEÜ’de cinsel taciz konuşuldu



 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin organize ettiği 24. Üniversitelerarası Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı İş Birliği, Destek ve İletişim Grubu Çalıştayı “Dijitalleşme Çağında Cinsel Saldırı ve Şiddetle Mücadelede Üniversite Deneyimleri” ana teması ile Mersin’de Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla hibrit olarak düzenlenen çalıştay, MERKAM Müdürü Doç. Dr. Aysun Yaralı Akkaya’nın açılış konuşması ile başladı. Çalıştayın, 2012 yılından itibaren her yıl düzenli olarak yılda iki defa yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Yaralı Akkaya konuşmasında, üniversitelerde cinsel taciz ve saldırılara karşı ortak bir tavır geliştirmenin öneminden bahsetti. Doç. Dr. Yaralı Akkaya üniversitelerde bu amaçla kurulan cinsel saldırı ve cinsel tacize karşı destek birimlerinin öneminden söz ederek MEÜ’de de CTS birimini kurmak istediklerini ve bu çalıştay ile birlikte kampüslerde cinsel şiddeti görünür kılmayı hedeflediklerini söyledi.

 

DİJİTALLEŞME ÇAĞINDA CİNSEL SALDIRI DA KONUŞULDU

İki oturum halinde gerçekleştirilen çalıştayın ilk oturumunda MEÜ Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Dokgöz “Karikatürlerde Bir Metafor Olarak Cinsel Saldırı ve Şiddet” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

Çalıştayın ikinci oturumunda ise dijitalleşme çağında cinsel saldırı ve şiddetle mücadelede üniversite deneyimleri konuşuldu.

Bu oturumda, Atılım Üniversitesi’nden KASAUM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Damla Songur, “Cinsiyete Dayalı Dijital Şiddet”; Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Gülçin Yapıcı, Arş. Gör. Dr. Burcu Ecem Uğuz ve İnt. Dr. Burak Aykın “Mersin Üniversitesindeki Öğrencilerin Flört Şiddeti Konusunda Tutum ve Davranışlarını Etkileyen Faktörlerin Belirlenmesi”; Özyeğin Üniversitesi Ayrımcılığı ve Şiddeti Önleme Birimi’nden Sosyal Hizmet Uzmanı Ayşe Eraslan, “Özyeğin Üniversitesi Ayrımcılığı ve Şiddeti Önleme Birimi Kuruluş Deneyimi”; İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Şişli; “İzmir Ekonomi Üniversitesi Şiddet ve Tacizle Mücadele Projesi” başlıklı sunumlarını gerçekleştirdi.

 

FARKLI ÜNİVERSİTELER DENEYİMLERİNİ PAYLAŞTI

Sunumlarında ardından soru-cevap ile sonuç ve değerlendirme bölümüne geçildi. Bu bolümde farklı üniversitelerden deneyim paylaşımının ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi ve KASAUM CTS koordinatörü Prof. Dr. Gülriz Uygur ile Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve HUKSAM Müdürü Prof. Dr. Şevkat Bahar Özvarış söz alarak CTS’lerin öneminden ve dijital şiddetin farklı boyutları ile neden CTS’lerin konusu olduğuna dikkat çekerken MEÜ’deç de bu çalıştaya ev sahipliği yaptıkları için teşekkür ettiler.

Çalıştay sonunda MEÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve MERKAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Canan Dural Tasouji danışmanlığında yürütülmüş olan röportaj serisi video gösterimi gerçekleştirildi. İletişim Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan röportaj çalışmasında, dijital ve cinsel şiddete dair farkındalık temelli öğrenci bakışı konu edildi.

 

Çalıştay, MERKAM Müdürü Doç. Dr. Aysun Yaralı Akkaya’nın tüm katılımcılara teşekkürlerini iletmesinin ardından sona erdi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA