Tarsus İdman Yurdu’nda hareketli günler | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Tarsus İdman Yurdu’nda hareketli günler



 

YUSUFCAN GÜDÜK

 

Türkiye Cumhuriyeti ile aynı dönemde kurulan ve uzun yıllar profesyonel liglerde mücadele eden Tarsus İdman Yurdu, önümüzdeki yıl Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) mücadele edecek. 57 yıl profesyonel liglerde mücadele eden sarı lacivertli ekip, Mersin İdman Yurdu’nun yaşadığı durumu akıllara getirdi.

 

NE OLMUŞTU?

Mersin İdman Yurdu gibi uzun dönemdir parasal sıkıntılar yaşayan Tarsus İdman Yurdu da kırmızı lacivertli ekibin izinden gidiyor. Bir zamanlar Süper Lig’de fırtınalar gibi esen kırmızı lacivertli ekip, borçları yüzünden önce amatöre düşmüş, ardından ise kapanmıştı. Uzun bir süredir ekonomik sıkıntılar yaşayan Tarsus İdman Yurdu, 2 yılda eridi. 2021-2022 sezonunda 2. Lig Beyaz Grupta play-off oynayan sarı lacivertli ekip, 2022-2023 sezonunda 3. Lig’e, bu yıl da BAL’a düştü. Bu sene oynadığı 28 maçta sadece 2 galibiyet alabilen Tarsus ekibi, 4 beraberlik, 22 mağlubiyet aldı. 1967 yılında çıktığı 3. ligle birlikte 57 yıl kesintisiz profesyonel liglerde Mersin’i temsil eden Tarsus İdman Yurdu, önümüzdeki yıl BAL’da mücadele edecek.

Mersin’i BAL’DA temsil edecek 4 takımdan biri olacak sarı lacivertli ekibin beklediği destek geldi.

 

TARSUSLU DENİZ ALİ YEŞİL TİY'E MADDİ MANEVİ DESTEK OLACAK

Antalyaspor'da yöneticilik yapan, Antalyaspor Başkan Vekili Deniz Ali Yeşil, memleketi Tarsus'un takımı Tarsus İdman Yurdu'na maddi ve manevi destek vereceğini açıkladı.

TFF 3. Lig'de zor bir sezon geçiren ve Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) gerileyen takımın durumuna kayıtsız kalmayan Yeşil, Tarsus İdman Yurdu'nu hak ettiği yere hep birlikte getireceklerini belirtti.

Deniz Ali Yeşil, Tarsus İdman Yurdu'na sponsor bulma çalışmaları yaptığını ve bu konuda önemli adımlar attığını bildirdi. Önümüzdeki günlerde Tarsus İdman Yurdu Başkanı Cem Kavalcı ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ile bir araya geleceğini söyleyen Yeşil, "Hep birlikte Tarsus İdman Yurdu'nu hak ettiği yere taşıyacağız” dedi.

Tarsus İdman Yurdu'nun geleceği için el birliğiyle hareket edeceklerini vurgulayan Yeşil, takımın yeniden yükselmesi için gereken tüm desteği sağlayacaklarını ifade etti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA