Vali Pehlivan’dan, Kromsan ve Soda Fabrikalarına ziyaret | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Vali Pehlivan’dan, Kromsan ve Soda Fabrikalarına ziyaret



 

Haber Merkezi

 

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Akdeniz İlçesi Kazanlı Mahallesinde bulunan Şişecam Kromsan ve Soda fabrikalarını ziyaret etti. Ziyarete; Akdeniz Kaymakamı Zeyit Şener, Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği Başkanı Coşkun Doğmuş da eşlik etti.

Şişecam Kromsan ve Soda fabrikalarında incelemelerde bulunan Vali Pehlivan; Kromsan fabrika müdürü Burak Bastacıoğlu ve Soda fabrika müdürü Barış Can’dan yürütülmekte olan çalışmalar hakkında bilgiler aldı, fabrikanın muhtelif kısımlarını gezdi.

1973 yılında kurulan Şişecam Soda Sanayi, 1983 yılında kurulan Kromsan üretim tesisleri bugün itibarıyla bin dekar arazi üzerinde, 2 bin 500 kişiye istihdam sağlayarak seramik ve deterjan sektörüne yönelik soda ve karbonat ürünleri üretmekte.

Bazik krom sülfat üretiminde Dünyada 1. ve diğer ürünlerde sektörde lider konumunda olan Şişecam Kromsan ve Soda fabrikaları; metal kaplama, ahşap koruma ve bazı organik kimyasal bileşiklerin üretiminde, deri tabaklama işleminde, ahşap sektörü ve retenajda kullanılan ürünlerinin de üretildiği bu tesislerde üretimin yüzde 80’i ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlamakta.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA