Eski kimlikler yüzde 92 yenilendi | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Eski kimlikler yüzde 92 yenilendi



 

BURCU KAYA

 

Mersin Valiliği, yaptığı yazılı açıklama ile vatandaşlara kimliklerini yenileme çağrısı yaptı. Yeni tip kimlik kartına geçmeyen vatandaşlar kimlik kartlarını yenilemek için Nüfus Müdürlüğü'ne davet edildi.

Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile ilgili yapılan açıklamada, “2017 yılından itibaren ülkemiz genelinde Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartının vatandaşlarımıza verilmesine başlanmış ve şu ana kadar yüzde 92 seviyelerine ulaştırılmıştır. Nüfus cüzdanlarının kimlik kartı ile değiştirilmesinde herhangi bir nihai süre bulunmamakla birlikte İçişleri Bakanlığımızca, nüfus cüzdanlarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartları ile değiştirmemiş vatandaşlarımızın 2024 yılı sonuna kadar kimlik kartlarına kavuşturulması hedeflenmektedir.

Bu bağlamda henüz nüfus cüzdanlarını Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile değiştirmemiş vatandaşlarımız tarafından değiştirme işlemlerinin 2024 yılı içerisinde yapılmasına hassasiyet gösterilmesi hususu; kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

Yeni kimlik kartlarının getirdiği güvenlik ve teknolojik avantajlarla birlikte, bankacılık sektörü de müşteri güvenliğini artırmayı hedefliyor. Bu kapsamda, vatandaşların çipli kimlik kartlarına geçiş yapmaları ve banka işlemlerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilmeleri bekleniyor.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA