Yabancı istihdamının kayıt altına alınıyor | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Yabancı istihdamının kayıt altına alınıyor



 

Haber Merkezi

 

Uluslararası işgücü piyasası düzenlemelerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ev sahipliğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla Uluslararası işgücünün piyasası düzenlemelerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi. MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan ve Mersin İŞKUR İl Müdürü Ercan Gön’ün katılımıyla düzenlenen toplantıda Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü Daire Başkanları Mahmut Karaahmetoğlu ile Harun Aydoğmuş ve Çalışma Uzmanı Fatih Çal katılımcıları bilgilendirip merak edilen soruları yanıtladı. Uluslararası İşgücü Kanunu hakkında bilgi paylaşan Çalışma Uzmanı Çal, yabancıların çalışma izni kriterleri ve firmaların yabancı eleman çalıştırma şartlarının detaylarını aktardı. www.csgb.gov.tr/uigm internet sitesinden daha detaylı bilgiye ulaşılabileceğini kaydeden Çal, başvuru süreçlerinin de tamamen online gerçekleştirilebildiğini, e-devlet üzerinden ulaşılabileceğini aktardı.  Çal, yabancı istihdamında da çalışanın kayıt altında alınmasının önemine dikkat çekerek aksi durumlarda yüksek cezalarla karşılaşılabildiğini hatırlattı.

 

SEYHAN: “YABANCI İSTİHDAMININ SOSYAL DENGE KORUNARAK YAPILMASINI İSTİYORUZ”

Toplantının açılışında konuşan MTSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Alpay Seyhan, Mersin’in Türkiye’nin hızlı büyüyen kentleri arasında yer aldığını söyledi. Türkiye’nin en büyük konteyner limanına sahip olan Mersin’in lojistik üstünlüğü ile ciddi bir üretim bölgesi olma yolunda hızla ilerlediğine dikkat çeken Seyhan, kentteki organize sanayi bölgesi sayısının 11’e ulaştığını bildirdi. Sanayide özellikle dış ticarete yönelik üretim yapan tarıma dayalı gıda sanayi, kimya, çelik imalat, metal eşya, makine imalatı gibi sektörlerde, teknolojik üretim yapan işletmelerin sayısındaki hızlı artışa dikkat çeken Seyhan şunları söyledi:

“Mersin, bölgemizdeki savaşlardan dolayı çok sayıda Suriye, Rusya, Ukrayna ve diğer ülke vatandaşlarına ev sahipliği yapıyor. Bunların bir kısmının kalıcı olacağı kesin. Ayrıca, Akkuyu’da yapımı devam eden nükleer santralde çalışmak amacıyla bölgemize gelen çok sayıda yabancı var. Bu insanlar yaşamlarını sürdürmek için işlerini buraya taşımak, yeni iş kurmak ve bir işyerinde çalışmak zorunda. Mersin’de kurulan 3 bin 200’den fazla yabancı sermayeli şirket var. Bunların %75’i yakın ve Ortadoğu ülke vatandaşlarına ait şirketler. %12’si Avrupa Birliği ülke vatandaşlarına, %5’i diğer Avrupa ülke vatandaşlarına ait şirketler. Yeni teknolojilerle üretim yapan işletmelerimizin talep ettikleri nitelikli insan kaynağı ülkemizde yetiştirilinceye kadar, yabancı çalıştırma izin başvurularının işletmelerle temas kurularak hassasiyetle değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunun sosyal bir denge korunarak yapılmasını istiyoruz.”

Kentte ikamet eden yabancıların kayıt altında istihdam edilmesinin doğru olacağına da değinen Seyhan, bu nedenle bilgilendirme toplantısı yaptıklarını ifade etti.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA