Mersin’de ki TOKİ projeleri ne durumda? | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’de ki TOKİ projeleri ne durumda?



 

HEDİYE EROĞLU

 

6 Şubat depremleri sonrası hız kazanmasına yönelik çağrıların yanıtsız kaldığı Mersin’de toplu konut ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’dan açıklama geldi.

 

800 BİN DENETLEME YAPILDI, 129 RİSKLİ BİNA TESPİT EDİLDİ

Kentteki kamu yatırımlarını değerlendiren Pehlivan, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek, “İl Müdürlüğümüz 2023’te 800 bin adet tesis denetlemesi gerçekleştirdi arkadaşlarımız tarafından. Depremle bağlantılı olarak 129 adet farklı yapıda riskli bina tespiti yapıldı ve bu yapıların yıkılması ile özel sektör eliyle kentsel dönüşüm faaliyeti başlatıldı ve devam ediyor. U konuda 6300 sayılı kanun kapsamında özel sektör eliyle yapıları kendisi dönüştürmek isteyenler konusunda Çevre Şehircilik İli Müdürlüğümüz gerekli rehberliği kendilerine yapıyor.

Bu bağlamda Sıfır atık konusu da önemli bir konu. 4 bin 120 adet kurum kuruluşta sıfır atık sistemi kurulması sağlandı ve 3 bin 517 kuruluşa da teme seviye sıfır atık belgesi verildi.

Bu arada tescili ilan edilmiş olan hassas SİT alanlarımız oldu” dedi.

 

MERSİN’DEKİ TOKİ KONUTU SAYISI 4 BİN 925

Özellikle kentte merakla beklenen TOKİ projelerine ilişkin de bilgiler veren Vali Pehlivan, “Bu vesileyle TOKİ çalışmaları kapsamında bugüne kadar tamamlanan toplu konut sayısı 4 bin 925 oldu. İlimizde arzu ediyoruz ki tüm ilçelerimizde olsun ama şuanda Akdeniz Belediyesinin TOKİ ile işbirliği yürüttüğü projesi var. Deprem sonrası biz de çağrılarımız yaptık. Tüm belediyelerin kendi bina stoklarını gözden geçirmesi ve dönüşüm çalışmalarına ağırlık verilmesi ile ilgili. Bu konuda en somut adımlar Akdeniz Belediyesi ile TOKİ arasında oldu.

Çay, Çilek Mahallesinde 416 konut ve işleri 2023 yılında hak sahiplerine teslim edildi. Ayrıca Akdeniz Barış ve Bahçe Mahallerinde 416 konut, 50 işyeri, bir adet cami, kreş, kültür merkezi inşaatı da devam ediyor. BU yılın ortasında tamamlanarak inşaatın tamamlanması ile hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.

 

2 BİN KONUT PROJESİ NE DURUMDA?

Ayrıca ilimizde iki yıl önce kuruları çekilerek hak sahipleri belli olan 2 bin adet sosyal konut projesi var. Bununla ilgili mesafe aldık. Şuanda Yenişehir İlçesi Çavak Mahallesi sınırlarında 550, Mezitli İlçesi Bozön Mahallesi sınırları içerisinde de 490 adet konutun inşaatı başlamış durumda. Diğer kalan kısımlarla ilgili ide ihale hazırlıkları devam ediyor.

 

YENİ YAPILACAKLARLA MERSİN’DE 12 BİN 440 TOKİ KONUTU OLACAK

Yine ülke genelinde ki 250 bin adet sosyal konut projesi kapsamında ilimizde yapılacak 5 bin 100 adet sosyal konutun hak sahipleri de belirlendi. 5 bin 100 konut ve önceden çalışması yapılanlarla birlikte 7 bin 100 konut ile konut yapımına ilişkin arsaların Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından satışı ile planlanan sosyal konutlar tamamlandığında ilimizde 12 bin 440 konut TOKİ marifetiyle yapılmış olacak. Bunların çalışmalarını da yakından takip ediyoruz” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA