Haber Merkezi
Bu yıl ilk kez 17-19 Nisan 2024 tarihlerinde düzenlenecek olan “Genç Girişimci Mersin Turizm Fuarı'nın ilk eğitim paneli Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) gerçekleştirildi.
MEÜ Turizm Fakültesi’nin düzenleyeceği ve birçok kurumun paydaşı olacağı fuara ilişkin eğitim paneli Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Ahmet Çamsarı Konferans Salonu'nda yapıldı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy, Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdürü Doç. Can Küçüktepepınar, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Göçer, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrencilerin katıldığı panelin açış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk yaptı.
Mersin'in kültürel değerlerini tanıtmak için sanat da dahil edilerek planlanan projenin Mersin, Üniversitesinin ve turizm adına heyecan verici olduğunu belirterek sözlerine başlayan Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, "Turizm Fakültemiz güzel işler yapıyor. Bu projenin topluma da katkısı olacak. Sadece gençlere yönelik eğitim olarak düşünmeyelim. Bu üretimler birçok yerde sergilenecek. Bu çalışmanın Mersin'in tanıtımına önemli katkı sunacağını düşünüyorum. Başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk'ün açış konuşmasının ardından Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Atasoy proje hakkında bilgiler vererek "Mersin İlinin Coğrafik Öyküleri" adlı panelin ilk sunumunu yaptı ve Mersin'deki birçok coğrafi yerin hikâyelerini anlatarak turizme nasıl kazandırılabilir sorusunun cevaplarını katılımcılarla paylaştı.
Panelin ikinci konuşmacısı "Mersin Mitolojisi" adlı sunumla Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Uysal Yenipınar oldu. Prof. Dr. Yenipınar, Şahmeran, Yedi Uyurlar gibi Mersin'in önemli efsanelerinin mitolojik öykülerini anlattı.
Ardından Mersin Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Mehmet Göçer'in sunumu başladı. Mersin Olgunlaşma Enstitüsü'nün çalışmalarını aktaran Göçer, amaçlarının geleneksel el sanatları kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi. Panelde, Doç. Dr. Sabri Arıcı'nın "Mersin Arkeolojisi" adlı sunumunun ardından Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yarış'ın da "Mersin Gastronomisi" adlı sunumuyla öğle arasına girildi.
Öğleden sonra gerçekleştirilen sunumlar ise Öğr. Gör. Rukiye Gök'ün "İçel Yöresel El Sanatları ve Kültür Değerleri" ve Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdürü Doç. Can Küçüktepepınar'ın "Tasarımda Yaratıcı Düşünce" adlı sunumu oldu.
Sunumların ardından Dekan Prof. Dr. Ahmet Atasoy'un genel bir değerlendirme yapmasıyla panel sona erdi.