Mersin’in Ahi Baba’sı Milletvekili Talat Dinçer | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’in Ahi Baba’sı Milletvekili Talat Dinçer



 

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (ESOB) bu yıl 30'uncusu düzenlenen Ahilik Kültürü Haftası kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Sabah Toroslar Cumhuriyet Meydanında, Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı'nın Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlayan program Yunus Emre Kültür Merkezi'nde devam etti.

Buradaki törene, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, milletvekilleri, kent protokolü, esnaf ve sanatkarlar ile öğrenciler katıldı.

 

"ESNAFIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Törende bir konuşma yapan Vali Pehlivan ahiliğin Türk milleti için büyük bir kültür hazinesi olduğunun altını çizerek, "Ahilikte esnaflık kültürü ön plana çıksa da bütün hayatı kuşatan bir anlayışı ortaya koyuyor. Ahilik doğruluğu, dürüstlüğü, ahlaki kuralları vurgularken, ahiliğin bir boyutu da bilimdir, ilimdir, irfandır. Ahiliğin temelleri 12. yüzyılda atılmıştır. Bu yola çıkılırken de kadınlarımız ihmal edilmemiştir. Bu prensipleri, anlayışları bugüne taşıdığımızda göreceğiz ki bugün problem gibi duran hususlar zamanla kendiliğinden ortadan kalkacaktır. Sorunlar yok mudur? Her sektörün kendine göre sorunları vardır. Sektörlerin sorunlarını birinci derecede öncelikle sektörün içindekilerin dayanışması, birlikte hareket etmesi, birbirinin hakkını, hukukunu korumasıyla çok daha olumlu neticeler oluşacaktır. İlgili bakanlıklarımızın bugüne kadar çeşitli teşvikleri oldu. Yer konusunda da inşallah müşterek hareket ettiğimizde bunu da aşacağız. Bunu zaman içerisinde inşallah somutlaştıracağız. Esnafımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Bütün esnafımızın Ahilik Kültürü Haftasını kutluyorum" ifadelerini kullandı.

 

MERSİN'İN AHİ BABA'SI MİLLETVEKİLİ TALAT DİNÇER

Ahilik Kültürü kutlamalarında “Yılın Ahi babası” seçilen Mersin Milletvekili Talat Dinçer, ahilik kaftanını Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı'nın elinden giydi.

Mersin Milletvekili Talat Dinçer yaptığı konuşmada "Ahiliğin bir derya olduğunu ve günümüzde de kullanılabilecek tüm değerleri bünyesinde barındırdığını söyledi. Ahiliğin tarihini anlatan Dinçer, 'Ahiliğin hedefi insandır. Ahilik, insana odaklanmış, öncelikle insanı geliştirmiş, ona yatırım yapmış, güzel ahlak, dini temeller ve en önemlisi mesleki eğitim ile donatarak, piyasada esnaf ve zanaatkarlık yapma imkanı sunmuştur. Ahilik teşkilatına katılmak ise özel bir ayrıcalıktır." dedi

 

“ESNAF KARDEŞLERİMİZİN AHİLİK HAFTASINI KUTLUYORUM”

Dinçer Esnafımızın ve Odalar Birliğimizin teveccühüyle şahsımı "Ahi Baba" seçmelerinden dolayı esnaflarımıza, oda başkanlarımıza, yönetimlerine ve Mersin ESOB Yönetim kuruluna teşekkür ediyor, esnaflığı hakkıyla yapan, emeğiyle, alın teriyle kazanan helal kazancını paylaşan, aş, iş ve istihdam yaratan kendisinin, kentinin ve ülkesinin gelişmesine katkı koyan bütün esnaf kardeşlerimizin ahilik haftasını kutluyorum” dedi.

 

“ESNAFIMIZIN KANAYAN YARASI SANAYİ SİTESİ”

Dinçer konuşmasının devamında,  Mersin ilinin sanayi sitesi sorununun bugünün değil geçmişin birikimi ile ilerleyen kentin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirterek, “ Bu sorunun çözülebilmesi için 30 yıldır mücadele ediyorum. Ancak kentin 1/100.00'lik planlamasında yaşanan sorunlar ve yanlış alınan kararlar nedeniyle kentimiz küçük sanayi sitelerinden mahrum kaldı, çevre illerde yapılan sanayi sitelerinin şehrimizde olmaması esnafımızın kanayan yarası” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA