Ücretsiz yemeği kesen MEB’e yabancı tepkisi | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Ücretsiz yemeği kesen MEB’e yabancı tepkisi



 

Seçim öncesinde, okullarda ‘1 öğün ücretsiz yemek’ verdiği öğrenci sayısını 5 milyona çıkaracağını vadeden Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 1 milyon 400 bin öğrenciye verdiği yemeği de kesmesine tepkiler sürüyor.

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, özellikle yabancı öğrencilere verilen ücretsiz eğitim hizmetleri üzerinden eleştirilerde bulunarak, “Bu hükümetin, kendi evlatlarını bir simide mahkum edip, anasınıfında öğrencileri haraca bağlayarak, temizlik adı altında her bir öğrenciden aylık 500 TL alırken, aynı zamanda da köy okullarını kapatıp, 977 bin yabancı uyruklu öğrenciye ücretsiz eğitim vermeyi tercih etmek, tam anlamıyla skandalın ötesinde bir riyakârlıktır!

Kendi evlatları açken, mültecilere bu kadar ayrıcalık tanımak, ülkenin geleceği için bir felakettir.

Artık yeter! Acilen yabancı uyruklu öğrencileri ücretli eğitime geçirip, yabancı uyrukluların eğitimi için ayrılan bu kaynakla da köy okullarını yeniden hayata döndürmeliyiz zaten başka türlüsü, bu ülkenin aydınlık geleceği için riyakârlıktan başka bir şey değildir” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA