29 Ekim’deki açılış Ocak’a ertelendi | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

29 Ekim’deki açılış Ocak’a ertelendi



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in Yenice Mahallesinde inşaatı süren Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 29 Ekim olarak açıklanan hizmete girme tarihinin Ocak’a ertelendiği haberimiz gerçek çıktı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) yönetimi, hizmete açıldığında Türkiye’nin büyük havalimanları arasında yer alacak olan Çukurova Havalimanına inceleme gezisi düzenledi. Terminal Operasyon Müdürü Oğuz Oflaz'dan yatırımla ilgili bilgi alan TSO Yönetimi ortak proje ve iş birlikleri üzerine istişarede bulunarak yatırımın bölge ekonomisine sunacağı katkıyı değerlendirdi.

 

İLK ETAPTA 9 MİLYON YOLCU

Çukurova Havalimanı Terminal Operasyon Müdürü Oğuz Oflaz, toplam 8 milyon metrekare alanda havacılık faaliyetlerinin sürdürüleceğini belirterek, 115 bin metrekare terminal büyüklüğü ve mütemmimleri ile 204 bin 300 metrekareye ulaşan havalimanının ilk etapta 9 milyon iç hat ve dış hat yolcusuna hizmet vermek üzere uluslararası standartlarda tüm yeterliliklere sahip olarak tasarlandığını ve çok yakın zamanda hizmete gireceğini söyledi. 

 

STRATEJİK ÖNEMİ ARTACAK

Ayrıca 1.500 araç kapasiteli kapalı otoparkı, 8 köprülü uçak park pozisyonu ile toplamda 48 uçak park pozisyonun bulunduğunu kaydeden Oflaz, bunlara ilave olarak genel havacılık faaliyetlerinin de yürütüleceğini, 34 uçaklık park pozisyonlarının bulunduğunu ifade etti. Havalimanında uluslararası zincir markaların yer alacağını söyleyen Terminal Operasyon Müdürü Oğuz Oflaz, geniş bir yelpazede gümrüksüz satış mağazalarından alışverişlerin yapılabileceğini belirtti.

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak da Çukurova Havalimanının bir an önce hizmete girmesini beklediklerini, havalimanın bölge için global ölçekte dev bir yatırım olduğunu ve yeni fırsatları de beraberinde getirdiğini ifade ederek, ‘’Bölgemiz yeni fırsatlarıyla önümüzdeki dönemde avantajlı konuma geçecek ve stratejik önemi daha da artacak. Değişen dinamiklere hazırlıklı olmamızda yarar var. Bölgesel kalkınma için ortak proje ve işbirliklerine açığız.’’dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA