Mut’ta gölete 15 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mut’ta gölete 15 bin sazan balığı yavrusu bırakıldı



 

Haber Merkezi

 

Mersin'in Mut İlçesinde Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü tarafından Adana'da yetiştirilen 15 bin yavru sazan balığı Dereyurt Göleti'ne bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Türkiye İç Su Kaynaklarını Balıklandırma Projesi' kapsamında, Adana’da yetiştirilen yaklaşık 15 bin yavru sazan Mersin'in Mut ilçesine getirildi. Balıklar, Dereyurt Göleti'ne bırakıldı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, "Amatör balıkçılıkla ilgilenen halkımızdan ricamız yavru balıklarımız için en az bir üreme dönemi avcılık yapmamalarıdır. Amatör balıkçılık ile ilgilenen vatandaşlarımızı tekrar bilgilendirmek istiyorum. Yasak av araçlarıyla, yasak dönemlerde avcılık yapmayalım, yapanlara da engel olalım" dedi.

Mut İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilçede 2019 yılında Çaltılı Göleti'ne 5 bin, 2022 yılında Göksu nehir yatağı, Suçatı Mahallesi'ne 8 bin yavru sazan balığı bırakıldığı belirtildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA