Haber Merkezi
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Furkan Ayaz’a, Frontiers in Oncology ve Frontiers in Immunology dergilerinin özel sayısı için ortak çalışmaları kapsamında dergi kurulu tarafından editörlük görevi verildi.
Terapötik yaklaşımların yeni çağında, vücudumuza yabancı olan doğal veya sentetik kimyasallar yerine biyouyumlu ve biyoteknolojik moleküller sahne alıyor. Moleküler ve hücresel biyolojideki öncü çalışmalar sayesinde nükleik asitler, peptitler, antikorlar ve diğer biyoteknolojik ürünlerden de tedavi amaçlı yararlanılabiliyor. İmmünoterapi; kansere, otoimmün hastalıklara ve ayrıca alerjik ve enflamatuar bozukluklara karşı savaşmak için bu teknolojilerden yararlanıyor. Bu özel sayının odak noktasını ise bağışıklık hücrelerini veya bağışıklık sistemini bir bütün olarak bizim yararımıza manipüle etmek için biyouyumlu ve biyoteknolojik araçların kullanılması oluşturuyor.
Konu ile ilgili vizyonu bu bağlamda daha da genişletmek, kanser ve otoimmün bozukluklar için yenilikçi tedavi stratejileri geliştirmek ve bu alana daha fazla ilgi uyandırmak amaçlı immünoterapi alanındaki en son araştırmaları sunmayı hedefleyen bu sayıya katkı sunmak ve çıkacak yayınları takip etmek için https://www.frontiersin.org/research-topics/57910/developing-biocompatible-and-biotechnological-tools-against-cancer-and-autoimmune-disorders adresi ziyaret edilebilir.