Kanalizasyon yok, tuvalet var! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Kanalizasyon yok, tuvalet var!



 

Silifke Belediyesi’nin, “Halkımızı ve şehrimizi modern projelerle buluşturmaya devam ediyoruz” sloganıyla sene başında hayata geçirdiği Taşucu Mahallesi’nde sosyal alan düzenlemesi içerisinde inşa edilen tuvaletin kanalizasyon olmadan açıkta oluşturulan atıksu bertaraf çukuru ile faaliyet göstermesi halk sağlığını tehdit ediyor.

Taşucu kentinin efsanelere konu simge yapılarından Deniz Kızı heykelinin de bulunduğu alan denize girmek isteyenlerin en önemli adreslerinden biri olurken açıktaki foseptik atıkları tehlike yaratıyor.

 

TURİZM KENTİNDEN UTANÇ GÖRÜNTÜSÜ

Silifkeli çevre aktivisti Musa Türkmen, belediyenin bu uygulamasına tepki göstererek, “İnşa edilen yapı tuvalet çukurunun insan ve çevre sağlığı yönünden olumsuzluklar var edeceğini daha önce söylemiştik. Ve böyle de oldu. 2023 Türkiye’sinde adı turizmle anılan bir kent, o kentte yapılan bir ‘hizmet’ ve hizmetin hali ortada!

Türkiye’nin denize girilebilir en uzun sahil alanlarının yer aldığı Silifke’nin Taşucu Mahallesi’nde, vatandaşların kullanımı için sahile inşa edilen tuvaletin hali düşündürüyor.

Silifke Belediyesi, ‘Halkımızı ve şehrimizi modern projelerle buluşturmaya devam ediyoruz’ anlayışıyla hizmet olarak duyurduğu Taşucu sosyal alan düzenlemesi içerisinde sahile inşa edilen tuvaletin hali, görenleri ‘keşke görmeseydim’ dedirtiyor.

 

YENİDEN DÜZENLENMELİ

Yazılı kaynaklara göre tarihteki ilk kanalizasyon sistemi milattan önce 2500 civarında Pakistan'da ortaya çıktı. Pakistan'daki ‘Mohenjo-daro’ isimli şehirde yaşayanlar, tuvalet atıklarını şehirden tahliye edebilmek için tuğlalar kullanarak bir kanalizasyon sistemi ortaya çıkarmışlardı. Ancak, milattan sonra 2023 yılında olmamıza rağmen kanalizasyon sistemini doğru düzgün kullanamıyoruz.

İnşa edilen tuvalet alanı etrafında oluşan görüntünün insan ve çevre sağlığı yönünden olumsuzluklar var edeceği ortadadır. Her yönüyle olumsuz sonuçlar var edeceği ortada olan tuvaletin, insan ve çevre sağlığı yönünden olumsuz sonuçlar oluşturmayacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA