Mersin’den orman tepkisi! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’den orman tepkisi!



 

Haber Merkezi

 

Muğla’nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda, Yeniköy Kemerköy Termik Santrali’ne (YK Enerji) kaynak sağlanması için kömür madeni sahasının genişletilmesi adımına karşı İkizköylülerin mücadelesi iki yıldır sürerken, bugün ormanda kesim için yıkım ekiplerinin jandarma ve TOMA araçlarıyla birlikte bölgeye gitmesine karşı tepkiler sürüyor.

 

MERSİN’TEN TEPKİ

Mersin Barosu Kent ve Çevre Komisyonu & Mersin Barosu Hayvan Hakları Komisyonu’da yıkıma tepki göstererek, bir basın açıklaması yaptı.

“Muğla / Akbelen ormanındaki yıkım derhal durdurulmalıdır” başlıklı açıklamada, “24 Temmuz sabahı uyandığımızda Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanına yıkım ekibinin saat 05.30’da jandarma ve TOMA araçlarıyla birlikte baskın yaptığını üzülerek öğrendik.

Yeniköy Kemerköy Termik Santrali (YK Enerji) için kömür madeni sahasının genişletilme kararına karşı İkizköylülerin mücadelesi dört yıldır sürüyordu. Bugün hem nöbet alanına, hem de köylülerin yerleşim yerlerine gelen jandarma ekiplerinin köylülerin ormana girişini engellediği bilgisine ulaştık.

Köylülerin nöbet tuttuğu direniş alanına gelen avukatların ve yurttaşların darp edilerek gözaltına alınmasını, bilgi alma hakkının engellenmesini kabul etmemiz ve bütün bunlara seyirci kalmamız mümkün değildir.

Bir yandan tüm dünyada küresel iklim krizine karşı seferberlik ilan edilirken, bir yandan da doğaya telafisi imkansız zararlar veren -kapatılması gereken- termik santraller için ormanların katledilmesine izin verilmesi samimiyetten yoksun olduğu gibi akla, doğaya ve bilime de aykırıdır.

Küresel iklim krizinin sebebini tüketim alışkanlıklarına hapsetmeye çalışan politikalar, asıl sorumluları gizleyerek şirketlerin karları için ormanlarımız başta olmak üzere tüm doğal kaynaklarımızı yok ediyor.

Ormanlarımıza, köylerimize orada yaşayan tüm canlılarıyla sahip çıkmak her şeyden önce yurttaşlık görevimizdir.

Anayasa'nın 56. Maddesi gereğince “Herkes, sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.” Yurttaşların Anayasa’dan kaynaklı ödevlerini yerine getirirken jandarma ve tomaların engellemesiyle karşılaşmaları Anayasa’nın 56. Maddesinin ihlal edildiğini göstermektedir.

Tarım ve Orman Bakanlığına da ormanlarımızı korumakla görevli olduklarını hatırlatıyoruz.

Akbelen Ormanındaki yıkım derhal durdurulmalı, gözaltına alınanlar serbest bırakılmalıdır” denildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA