Anamur’da 2 köylü ORKÖY ile traktör sahibi oldu | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Anamur’da 2 köylü ORKÖY ile traktör sahibi oldu



 

Haber Merkezi

 

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün 2023 yılı Orman ve Köy İlişkileri Şube Müdürlüğü (ORKÖY) destekleri devam ediyor. Bu kapsamda Anamur Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylülerini yerinde kalkındırmak için Güngören ve Kızılaliler köyünden iki orman köylüsüne ORKÖY kredisi vererek, traktör sahibi yaptı.

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Orman Genel Müdürlüğü olarak kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı yerinde kalkındırmak ve ekonomilerine destek olmak ve yeni iş imkânı sağlamak için her yıl Bölge Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımıza ORKÖY Kredisi verilmektedir.

Orman Bölge Müdürlüğü olarak Orman varlığımızı çoğaltıyor, rehabilitasyon çalışmalarımızla sel ve taşkınlarını önlüyor, Mesire alanları tesis ederek bölge halkının yararlanacağı sosyal alanlar oluşturuyor, bozuk orman alanlarını gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmalarıyla verimli hale getirip öncelikli olarak orman köylümüzün sosyo ekonomik faydasına sunuyor, geliştirdiğimiz projelerle orman köylülerimizin ekonomilerine destek veriyor bölgede refah seviyesini yükseltmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Her zaman orman köylümüzün yanındayız.

Bu kapsamda Anamur ilçemizde 2 aileye 600 bin TL verilen ORKÖY kredisinin yüzde 20 hibe olan 120.000 TL karşılıksız olup kalan yüzde 80 kredi olan 480 bin TL faizsiz, olup

7 yıl ödemeli. Taksitler ilk yıl yüzde 10 olarak 48 bin TL, ikinci yıl yüzde 15 olarak 72 bin TL halinde ödenecektir” denildi. 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA