Mersin’in dönüşümü bürokrasiye takılıyor! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’in dönüşümü bürokrasiye takılıyor!



 

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan kentsel dönüşüm atağı gelirken yerel yönetimlerin de bu alandaki çalışmalarının artması için çeşitli destek ve düzenlemeler hayata geçirildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bu desteklerden yararlanmak için kente çağrı yapan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Sadık Türüt, “Bakanlık kentsel dönüşüm ile alakalı yakın zamanda Mersin’deki tüm belediyelere açık davet yaptı. Bununla alakalı bir çalışmanız var ise bir an evvel toplum bizden hareket bekliyor. Kentsel dönüşümde vatandaşın yerinde yapacağı dönüşümde önemli. Yapı stoğumuzun yoğun olduğu yerlerde vatandaşlar tedirgin bir şekilde yaşamakta. Fakat imar değişikliği sorunları yaşanıyor. Örneğin emsal değişmiş deniliyor. İnsanlar kendi yapılarını yıkıp, güvenecekleri, huzur içinde yaşayacakları bir yapı istiyorlar.

Bununla alakalı bu insanların evlerini kolaylaştıracak, enerji ve yangın riskine karşı güvenli olacak şekilde yeniden inşa etmesin için başta bir an önce başta Büyükşehir olmak üzere ilçe belediyeleri olarak çözüm geliştirmeliyiz” dedi.

 

CANİ MİNARELERİ BETORMEYE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Türüt ayrıca, Erdemli’de Kocahasanlı Mahallesi ve yakınlarında fırtınadan zarar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinin ileterek, “Cami minaresinin devrilmesi olayını bu defalık hafif atlatmış olabiliriz ama genel anlamda köylerimizde camilerimin minareleri taştan inşa edilmiş durumda. Bu tür felaketlerde bunların yıkılmasını beklemektense bu tür yapılarla ilgili tedbir almalıyız. Bu olay gerçekleşmeden bu tür yapıları betonarme ile değiştirmeliyiz” dedi.

 

“EĞRİÇAM KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ BEKLİYOR”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise bakanlıkta bekleyen Eğriçam Kentsel Dönüşüm Projesini hatırlatarak, “Kentsel dönüşüm konusunda uzun süredir üzerinde durduğumuz Eğriçam bölgesindeki projemizi Ankara ile tekrar bakanlık ile yoğun bir şekilde görüşmekteyiz. Bakan beyin eski bir belediyeci olmasından alacağımız enerji ile çözeceğimizi düşünüyorum.

Pozcu’da GMK bulvarının deniz tarafında kalan kısımla ilgili özel bir çalışma yürütmek istiyoruz. Eskimiş binaları, 60 yıla yakın geçmişi olan binalarla ilgili deniz sıvılaşması olması nedeniyle yerinde dönüşümle alakalı bir öneriyi meclise taşıyacağız” şeklinde konuştu.

 

BÜROKRASİ İSMETPAŞA’DA DÖNÜŞÜMÜ YAVAŞLATTI

Yine CHP’li Meclis Üyesi Ali Dinsever de, “Kentsel dönüşüm evet çok büyük bir sorun. Ama biz Tarsus’ta İsmetpaşa’da Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm çalışmasını başlattık ama bürokraside, uygulamada çok büyük sorunlar var, çok ağır gidiyor. Kentsel dönüşüme yerel yönetimlerin yeni çözümler bulması gerekiyor” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA