Müslüman, Hristiyan ve Yahudi din adamları bayramlaştı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Müslüman, Hristiyan ve Yahudi din adamları bayramlaştı



 

Haber Merkezi

 

Mersin'de 1930'lu yılların sonunda kurulan Şehir Mezarlığı, Müslüman, Hristiyan ve Yahudi inancına mensup vatandaşların yan yana defnedilmesi nedeniyle birliktelik kültürünün önemli sembolü haline geldi. Dönemin Belediye Başkanı Mithat Toroğlu tarafından dünyada ırk ve inanç ayrımcılığının zirve yaptığı zamanlarda 1938 yılında açılan Şehir Mezarlığı, kentin birlikte yaşama kültürünün sembolü haline geldi. Her yıl bayramlarda ziyaretçi akınına uğrayan mezarlık, Müslüman, Hristiyan ve Yahudi vatandaşların kabrine ev sahipliği yapıyor. Hoşgörü Mezarlığı'nda her yıl Kurban Bayramı'nda din adamlarının katılımıyla dinlerin buluşması töreni yapılıyor. Bu yıl 25'incisi düzenlenen tören, bayramın 3'üncü günü gerçekleştirildi.

Törene İmam Hidayet Yıldız, Mersin İtalyan Katolik Kilisesi Ruhani Lideri Roshan Cordeiro, Mersin Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Coşkun Teymur ve Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin katıldı. Buluşmada dualar edilip ilahiler okundu. Törenin ardından din adamları halkla bayramlaştı.

Akbelen Mezarlığı’nda düzenlenen etkinlikte bütün dinlere mensup din adamları ve vatandaşlar tek yürek oldu. Etkinliğin yaratıcısı olan Lina Nasif dualarla ve sevenlerinin konuşmalarıyla anıldı.

Ardından Kültürhane tarafından hazırlanan ‘Yan Yana’ belgeselinin gösterimi yapıldı.

MEDEKA Kültür Sanat Kurulu Başkanı Vahap Kokulu, “Lina’yı bu mecliste yer alan birçok kişi tanır ve onu sevgiyle hatırlar. Ben de onlardan birisiyim ve mutlu bana ki Mersin kültürünü sosyal yaşamını ilgilendiren birçok panel, sempozyum ve toplantılarda Lina tarafından güvenilir ve sevilen bir dost olabilmişimdir. Lina vatan ve milli beraberlik sevdalısı bu sevdanın olumlu örneklerinden birisidir. Lina, Mersin’e değer katan birçok Mersinliyi son yolculuklarında yalnız bırakmayan, adeta onları ruhunda taşıyarak toprağa veren bir iyilik meleğidir. Lina, Mersin yaşam ve kültürüyle iç içe olmuş, bu olguları korumak ve örnek olarak tüm dünyaya tanıtmak için uğraşan bir Mersin sevdalısı ve evladıdır. Lina Mersin’de kurulan ve gelişen sanat kurumlarının kurulması ve güçlenmesinin samimi bir emekçisiydi. Onun tek amacı Mersin’de yaşam kalitesi çıtasını hep yüksek tutmaktı. Onu rahmetle, saygıyla anıyorum. Ruhu sad olsun” ifadelerine yer verdi.

Etkinlikte ayrıca Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Coşkun Teymur, Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Dedesi Erdoğan Sevim, Müftülük temsilcisi Emir Sultan Camii İmamı Hidayet Yıldız, Katolik Kilisesi Pederi Roshan Corderio günün anlam ve önemine dair konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Mersin Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği sanatçıları ilahi dinletisi sundu. Tüm dinlerin duaları yapıldı, barış ve kardeşlik duasını okundu. Misafirlere Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ikramlıklar sunuldu.

 

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA