Bakan Nebati: ’Belirsizlik algısı geride kaldı’ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Bakan Nebati: ’Belirsizlik algısı geride kaldı’



 

Haber Merkezi

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mayıs ayı ekonomik güven endeksi verisini açıkladı. Buna göre, ekonomik güven endeksi Nisan ayında 102.2 iken, Mayıs ayında yüzde 1.4 oranında artarak 103.7 değerini aldı.

Bir önceki aya göre Mayıs ayında tüketici güven endeksi yüzde 4.0 oranında artarak 91.1 değerini, reel kesim (imalat sanayi) güven endeksi aynı seviyede kalarak 105.1 değerini, hizmet sektörü güven endeksi yüzde 0.6 oranında azalarak 117.4 değerini, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 0.4 oranında artarak 116.7 değerini, inşaat sektörü

 

“SEÇİM GÜNDEMİNİN GETİRDİĞİ BELİRSİZLİK ORTADAN KALKTI"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Ekonomik Güven Endeksi'ni değerlendirdi.

Ekonomik Güven Endeksi'nin 20 ayın zirvesine çıktığını söyleyen Nebati "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçilmesiyle birlikte seçim gündeminin getirdiği belirsizlik ortadan kalktı" iddiasında bulundu.

Bakan Nebati, yatırım, üretim ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını beklediklerini söyledi.

Nebati, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Tüketici ve üreticinin ekonomiye duyduğu güveni birlikte ölçen Ekonomik Güven Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre 1,5 puan artarak 103,7 olmuş ve son 20 ayın en yüksek seviyesine ulaşmıştır.

Milletvekili seçimlerinin tamamlanmış olması ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimiz tarafından bir kez daha seçilmesiyle birlikte, seçim gündeminin getirdiği belirsizlik algısı da geride kalmıştır. Böylece, önümüzdeki dönemde ekonomimize duyulan güvenin perçinlenmesini; yatırımın, üretimin ve tüketimin kuvvetlenerek artmasını bekliyoruz."

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA