Borçlanma talebi komisyona gitti! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Borçlanma talebi komisyona gitti!



 

HEDİYE EROĞLU

 

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 yılı Mayıs ayı Olağan Toplantısı I. Birleşim Gündemi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Birimlerden gelen 13 ve komisyonlardan gelen 3 konunun görüşüldüğü düşük katılımla gerçekleşen mecliste Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 1 milyar 690 milyon TL’lik borçlanma yetki talebi öne çıktı.

Birimlerden gelen konular kapsamında ilk olarak ele alınacak borçlanma ile ilgili idareden gelen teklif şöyle; “Stratejik plan çerçevesinde devam eden yatırımların tamamlanması ile ilimiz için acil ihtiyaç duyulan, yeni yatırımlar ve hizmetlerin (yol yapım, köprü, katlı kavşak, üst yapı hizmetleri, çevre ve park bahçe hizmetleri, EYT kapsamında toplu olarak emekli olan personel kıdem tazminatları ödemesi, sosyal ve kültürel alanlarda) başlanabilmesi için, borçlanmaya gidilmesine ihtiyaç duyulmuş olup; Belediyemizin 2023 yılı bütçesine iç borçlanma yapılabilmesi amacıyla faiz hariç bir milyar 690 milyon TL borçlanma yetkisi, Belediye Meclisinin 25.11.2022 tarih ve 642 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. Bu kapsamda, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 68. maddesinin (d) ve (e) bendi gereğince, İller Bankası, ticari bankalar, katılım bankalarından faiz hariç bir milyar 690 milyon TL kredi kullanma hususunda; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının yetkilendirilmesi ile ilgili konunun görüşülmesi.”

Teklif okunmasının ardından görüşülmek üzere ilgili ihtisas komisyonlarına sevk edildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA