Doktoru darp iddiasında ‘şehit annesi mağdurum’ dedi | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Doktoru darp iddiasında ‘şehit annesi mağdurum’ dedi



 

GİZEM EKİCİ

 

Mersin’in Tarsus ilçesinde 14 Nisan 2023 günü Devlet Hastanesi'nde görevli bir doktorun, hasta tarafından darp edildiği iddia edildi.

Hastanenin psikiyatri bölümüne giden Nigar Aktaş, randevusuz olmasına rağmen kadın doktor tarafından randevu verilerek muayeneye alındı. Ancak Uzm. Dr. N.Y.’ın odasına giren Aktaş’ın kapıyı içeriden kilitleyerek doktoru darp ettiği ileri sürüldü.

Dr. N.Y.’nin acil servisteki tedavisinin ardından polise müracaat ederek şikayetçi olması ile Aktaş gözaltına alındı.

 

HASTA ‘MAĞDURUM’ DEDİ, ŞİKAYETÇİ OLDU

Ancak Nigar Aktaş, yaşananlar sonrası ‘doktoru darp’ ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığın kendisinin mağdur edildiğini savunarak, şikayetçi oldu.  

Yaşananların birde kendisinden dinlenmesini isteyen Aktaş, “Ben bir şehit annesiyim. 9 ay önce oğlumu kaybettim. O zamanda bu doktora geldim tedavi için ancak bize kötü davrandı. Hatta bana sağlık bakanlığına şikayet etmem önerildi ama ben acımla uğraştığım için yapmadım. Yaklaşık 9 ay sonra yeniden doktora başvurdum. Muayene fişimi almış olmama rağmen odaya girdiğimde ‘ben seni muayene etmiyorum’ diyerek odasından kovdu. Bende, ‘sen doktorsun’ dedim. Ama beni odasından kovarak gitmemi söyledi. Sakin olmasını söyledim, bağırmaya başladı, ‘imdat, beyaz kod, bana saldırıyor’ dedi. Ben de kapıya yöneldim, kapıyı kapatıp, sakinleşmesini söyledim. Bu defa da saçımı başımı yoldu, elimi yüzümü tırmaladı. Güvenlik geldi ama onlar doktoru kayırdı. Halbuki benim kendinden şikayetçi olmam gerekirken, kendi beni darp etti. Ben ondan şikayetçiyim. Kendi doktor ise ben de şehit annesiyim. Ben halkın, dili kulağı almak istiyorum. Doktor hastalarını güzel bir şekilde muayene etmeli. Bu davadan vazgeçmeyeceğim” dedi.

 

“DAVANIN TAKİPÇİSİYİZ”

Nigar Aktaş’ın avukat Batuhan Sertbas da yaptığı açıklamada, “Nigar Aktaş bir şehit annesidir. Yaklaşık 9 ay önce kendisi ve eşini tedavi etmeyi reddetmiştir. Ancak müvekkilim geçmeyen psikolojik sorunları nedeniyle tekrar doktora başvurmuştur. Oğlunun acısı nedeniyle doktora başvurduğunda doktorun kendisini tedavi etmemesi Anayasa’ya aykırıdır. Akabinde bu denli vahim bir olay yaşaması da kabul edilebilir bir durum değildir. Yasal sürecin takipçisi olacağız. Müvekkilime karşı yapılan haksız eylemlerin cezalandırılması için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA