Şampiyon Tarsus kupasını aldı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Şampiyon Tarsus kupasını aldı



 

2022-2023 Sezonu Türkiye Kadınlar Basketbol (TKBL) 1. Ligi’nde mücadele eden Tarsus Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, şampiyonluğa emin adımlarla ilerleyerek amacına ulaştı. Tarsus Belediyesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımını her koşulda destekleyen Başkan Bozdoğan’ın spor kenti Tarsus’ta büyük başarılar elde eden Kadın Basketbol Takımı Süper Lig'e ulaştı.

Ligin 30. Haftası kapsamında evinde oynanan ve her saniyesi heyecanlı geçen Tarsus - BOTAŞ Gelişim karşılaşmasında gülen taraf 71-52'lik skorla Tarsus Belediyesi oldu. Tarsuslu Periler, ilk yarı maçların sonunda 15 maçta 13 galibiyet 2 mağlubiyetle ilk yarıyı lider tamamlayan ve ikinci yarı maçlarında şu ana kadar 14 maçta 12 galibiyet alarak 29 maçta 25 galibiyetle liderliğini sürdürerek kupayı kaldırdı.

Kupa törenine; TBF CIO'su Ömer Önan, Yönetim kurulu üyesi Aydin Serbetcioğlu, Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Serhan Antalyalı, Kadın Ligleri Direktörü İlker Kırbaş, TKBL Direktörü Esra Erdenatıcan, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyığıt, Tarsus Belediyesi Başkan Yardımcıları Ali Esirgemez ve Osman Polat ile Kulüp As Başkanı İsmail Altun ve yönetim kurulu üyesi Hakan Canan Can katıldı. 

 

“OYUNCULARIN KARAKTERLİ, MÜCADELECİ VE TECRÜBELİ OLMALARINA ÖZEN GÖSTERDİK”

Sezon başında Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'a ve Tarsus halkına vermiş olduğu 2 kupa sözünü yerine getirerek Tarsus halkını gururlandıran Başantrenör Mustafa Secerlioğlu, “Bu sezon oyuncularımızı çok titiz davranarak seçtik, oyuncuların karakterli, mücadeleci ve tecrübeli olmalarına özen gösterdik. Bu doğrultuda yabancı oyuncumuzu yıllardır Türkiye’de oynayan ve şampiyonluklar yaşamış Sasha Samolia Goodlett'ten yana kullandık. Performansı oldukça yüksek ve beklentilerimizin üstünde çıktı. Türk oyuncularımızdan Nihal Güngör, Hande Kuzu ve Yağmur Bul bu ligde şampiyonluk yaşamış ve çok tecrübeli oyuncular  performansları gayet iyi. Dilara Tongar, Cansu Yetiş oyun kurucu mevkiinde görevlerini çok iyi şekilde yapıyorlar. Dilara Kaya Lafatan ve Melis Sadıç uzun oyuncu rotasyonunda kullandığımız oyuncularımız ve iyi performans alıyoruz. Genç oyuncularımız Hazal Bayır, Dilara Bardakçı ve Simge Şeker antrenmanlarda ablalarına çok iyi antrenman vererek onları maçlara hazırlayıp maçta görev geldiğinde mücadele ediyorlar. Genelde oyuncularımın performansından memnunum. Takım kaptanımız Ebru Torun çok tecrübeli ve süper lig tecrübesi olan bir oyuncu, saha içinde ve dışında görevini çok iyi yapan bir oyuncu.

 

“VERDİĞİMİZ SÖZÜMÜZÜ TUTTUK”

Sezon başında belediye başkanımız Dr Haluk Bozdoğan bize ligde 2 kupa hedefi koymuştu ve kesin şampiyonluğun Tarsus'a gelmesi talimatını vermişti, bizde bu doğrultuda çalışmalarımıza başladık ve federasyon kupasını kazandık. İkinci hedef olan şampiyonluğu da Tarsus'a getirdik başkanımıza verdiğimiz sözümüzü tuttuk. Bu süreçte Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan maddi manevi hep takımımızın yanında oldu, her zaman maçlarımızı yakından takip etti ve desteğini bizden hiç esirgemedi. Başkanımız Süper Lig’e çıkıp Tarsus'a Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş takımların gelmesini ve Tarsus gençliğine ve Tarsus'un tanıtımına çok faydalı olacağı bilincini bizlere aşıladı. Başkanımıza bizlere olan desteklerinden dolayı teşekkür ederim” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA