Mersin’de kadınlara 8 Mart yasağı! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Mersin’de kadınlara 8 Mart yasağı!



 

Haber Merkezi

 

Depremler sonrası yaşanan mağduriyetler nedeniyle iktidara yönelik protestolar artarken Mersin Valiliği, eylemciler ile vatandaş arasında sözlü ve fiziksel provokatif amaçlı olayların olabileceği iddiasıyla 1 mart tarihinde kentte 15 günlük eylem yasağı kararı aldı! Karar Mersin’de kadınların 8  Mart kapsamında yapmak istediği etkinliklerin de önünün kesilmesine neden oldu.

 

KADINLARIN ETKİNLİKLERİ EYLEM YASAĞINA TAKILDI

Mersin Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında yapmak istediği etkinlikler, Mersin Valiliği’nin eylem yasağına takıldı.

Konseyden yapılana açıklamada, 8 Mart etkinliklerinin valilik kararı gereği yasaklandığı belirtilerek, “Bizler de kadın meclisi olarak planladığımız etkinlikleri iptal etmek durumunda kaldık” denildi.

 

“8 MART, EŞİTLİK VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİN SİMGESİ”

Konsey yetkilileri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verdi; “8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği ilk kez 1911 yılında Sosyalist Enternasyonalin çağrısı ile milyonlarca kadının bir araya geldiği mitinglerle yapıldı.  O günden sonra 8 Mart kadınlar için bir mücadele ve dayanışma günü oldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü Süfrajetlerden, feministlere uzanan koca bir kadın tarihine dayanır. Yüzyıllardır kadınların patriyarkaya karşı yürüttükleri eşitlik ve özgürlük mücadelesinin simgesidir.

 

“DOĞAL AFETLERDE KADINLAR KIZ ÇOCUKLARI VE LGBTI+ LAR DAHA FARKLI ŞEKİLDE ETKİLENİR”

Kadınlar tüm dünya için eşit, özgür, barış içinde ve güvenli bir düzenin  hayalini kurdular.

Bu yıl 8 etkinliklerini depremin, yıkımın gölgesinde gerçekleştiriyoruz. 6 Şubatt’a meydana gelen ve on binlerce insanın ölümüne, yüz binlerce insanın yaralanmasına sebep olan depremin üzerinden 30 gün geçti.

Doğal afetlerde kadınlar kız çocukları ve LGBTI+ lar daha farklı şekilde etkilenir.

Bu grupların karşılaştığı güçlükler, genellikle yaş, engellilik hali, cinsiyet kimliği , etnik köken ya da din gibi diğer faktörler nedeniyle daha da ağır bir hal alır.

Doğal afetler tüm toplumu etkiler. Fakat toplumun farklı kesimlerinde bu etkinin biçimleri ve dereceleri farklıdır. Hem afet sonrasındaki iyileştirme süreçlerinde hem de afet öncesi hazırlık süreçlerinde cinsiyet eşitsizliklerini göz önünde bulunduran politikalar geliştirilmesi gerekmektedir.

 

“SÖYLEYECEK SÖZÜMÜZ, DEĞİŞTİRECEK GÜCÜMÜZ VAR”

6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerin ardından devletin afet bölgesindeki faaliyetleri doğru bir koordinasyonla yürütmesi ve tüm insanların ihtiyaçlarını karşılaması gerekirken koordinasyonda yaşanan sorunlar, arama kurtarma çalışmalarında yaşanan gecikmeler ölümlerin artmasına sebep olmuştur.

Bu zor günlerde kadınlar dayanışmayı büyütmüşler, depremin ertesinde depremden zarar görenlerin acil ihtiyaçlarının karşılanması için tüm kadın örgütleri el ele vererek çalışmalara başlamışlardır.

8 Mart’ı yaratan eşitlikçi ve özgürlükçü kadınların ışığında kadınlar, bu ülkede depremin yaralarının sarılmasını, sorumlulardan hesap sorulmasını sağlayacak, kadın dayanışması ile yaşamı yeniden kuracaklar. Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var. Yaşasın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, yaşasın kadın dayanışması.”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA