Biz kazanacağız, geri döneceğiz! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Biz kazanacağız, geri döneceğiz!



 

BARIŞ ÇOBAN

 

Kamu Emekçiler Sendikası Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, 2016 yılında  çıkarılan ve binlerce emekçinin işinden edilmesine neden olan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen kamu emekçilerinin işe iade talebiyle sürdürdüğü mücadelesinde bu hafta yine alanlara indi.

KHK’lar gidecek biz kalacağız” başlığıyla Özgür Çocuk Parkı’nda yapılan basın açıklamasına KESK üyesi sendikala ile siyasi parti temsilcileri katıldı. Platform adına açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Tüm Bel-Sen Şube Başkanı Mustafa Özbay, öncelikle cumhuriyetin 99’uncu yılında, tam bağımsız ve gerçek bir demokratik Türkiye özlemi ile Cumhuriyet Bayramı’nın kutlu olmasını diledi.

 

KHK’DA 7 YILA GİRİLDİ

Bugün daha çok KESK üzerinde etkileri olan 675 sayılı KHK’nın 7.yılına girildiğini söyleyen

Özbay, “KHK zulmüne karşı sesimizi yükseltmek için tekrar alanlardayız. 15 Temmuz darbe girişimi üzerindeki sis perdesi yeterince dağılmamış olsa da girişim bahane edilerek hayata geçirilen 20 Temmuz sivil darbesinin neyi amaçladığı aradan geçen süre içinde tümüyle netleşmiştir.

Sivil darbe uygulamalarıyla OHAL döneminde bile askıya alınamayacak olan temel hak ve özgürlükler çiğnenmiş, darbe girişimi her tür anti demokratik uygulamanın gerekçesi haline getirilmiştir. Bunların başında da haksız ve hukuksuz ihraçlar gelmektedir” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA