Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ ilgi gördü | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ ilgi gördü



 

Haber Merkezi

Mersin'de Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ düzenlendi. Sahil boyunca rengarenk kıyafetleriyle bisiklet süren kadınlar, sürdürülebilir ve aktif bir ulaşım farkındalığı için pedal çevirdi.

Bisiklet yollarının attırılması, bisiklet park alanlarının yapımı, yeşil alanların geliştirilmesi, engelli rampalarının arttırılması, toplu ulaşımla seyahat alışkanlığının çoğaltılması ve buna bağlı olarak karbon emisyon oranını azaltmak, bisiklet ve yaya ulaşımında teşvik ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen hafta kapsamında, bisiklet ulaşımının ön plana çıkartılması hedeflendi. Her yıl düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ için Mersinli kadınlar, süsledikleri bisikletleriyle ve rengarenk kıyafetleriyle, başlangıç noktası olan Yenişehir Uğur Mumcu Parkı’nda buluştu. Bisikletlerini; ‘Bisikletliyi Fark Et, Yolu Paylaş’, ‘Kadın Sokağa Çıkarsa Dünya Değişir’, ‘Bisikletli Ulaşım Haktır’, ‘Egzoz Kokusuna Karşı Parfüm Kokusu’ yazılı pankartlarla da süsleyen yüzlerce bisikletsever, 9,4 kilometrelik rotada Soli Pompeiopolis Antik Kenti’ne kadar pedal çevirdi.

Soli Pompeipolis’e bisikletleriyle ulaşan kadınları, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Kent Orkestrası karşıladı. Rotanın son noktası olan Soli Pompeipolis’te mola veren katılımcılar, tarihe eşlik eden ortamda hem dinlendi, hem de konser keyfi yaşadı.

Etkinlik kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde üretici kadın stantları da açıldı. Kadınlar hem haftanın önemi için bir araya geldi, hem de el emeği göz nuru ürünlerini sergileyerek satışa sundu.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA