Büyükşehir arıtma sorunu çözemedi Vatandaş İller Bankasına çağrı yaptı | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

Büyükşehir arıtma sorunu çözemedi Vatandaş İller Bankasına çağrı yaptı



 

Hasan Küçük  

Arpaçbahşiş-Tömük ve Kargıpınarı Sahil Siteleri Çevre Koruma ve Kültür Faaliyetleri Derneği (ATK Sahil Siteleri) tarafından bölgenin yaşadığı arıtma sorunu nedeniyle Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Başkan Mekin Şahin merkezi arıtma sistemi olmamasının vatandaşların yanında deniz canlılarını da etkilediğini kaydetti. Üç mahallede kışın 50 bin olan nüfusun yazın 600 binin üzerine çıktığını anlatan Şahin, "Siteler ya arıtmaları çok basit yöntemlerle ya denize ya derelere bağlıyor ya da toprak altına verecek yöntemlerle çözmeye çalışıyor. Bazıları ise foseptik çukurlarına bu kanalizasyonu bırakıyor" dedi.

 

ARITMALAR TIKANDIĞI İÇİN SULAR ASFALTA AKIYOR"

Bazı yerlerde arıtmalar tıkandığı için kanalizasyon sularının asfalta aktığını ifade eden Şahin

Büyükşehir Belediyesinin vidanjor hizmetinde zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Bu nedenle foseptik çukurların dolarak çevreyi rahatsız ediyor. Büyükşehir yetkilileri ile görüşüyoruz. İller Bankası'ndan kredi sorunun aşılamadığını söylüyorlar.  Büyükşehir Belediye meclisinde onaylanan kredinin çıkması için İller Bankası Gnel Müdürlüğüne ve ilgili bakanlıklara çağrı yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız yaklaşık 600 binden fazla kişinin yaşadığı bu eski üç beldeye merkezi arıtma yapımı önündeki bürokratik açılımın yapılması hususunu bilginize sunuyoruz."dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA