SORGUN BARAJI İÇİN DSİ’DEN ‘ÇALIŞIYORUZ’ AÇIKLAMASI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

SORGUN BARAJI İÇİN DSİ’DEN ‘ÇALIŞIYORUZ’ AÇIKLAMASI



 

Haber Merkezi

 

Mersin’in bitmeyen yatırımlarından biri olan Erdemli de inşaatı devam eden Sorgun Barajı’nın ne zaman tamamlanacağı merak konusu olmaya devam ediyor.

2014 yılında temeli atılan ve geçen sene bitirilmesi hedeflenen Sorgun Barajı’nda gecikme bitmiyor. Son olarak Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, yeni ir açıklama yaparak çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

 

DSİ’DEN “ÇALIŞIYORUZ” AÇIKLAMASI

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca imzasıyla yayınlanan açıklamada, “Tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor. Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır” denildi..

 

GÖVDE İMALATLARI DEVAM EDİYOR

Açıklamada ayrıca Akca çalışmaları devam eden Mersin Sorgun Barajı’na ilişkin bilgiler de verdi. Akca, “Mersin Sorgun Barajı’nın temelden yüksekliği 109 metre olup 53 milyon metreküp su biriktirme hacmine sahiptir” dedi.

Devam eden inşa çalışmalarının ayrıntılarına da değinen Genel Müdür AKCA; “Gövde üstü parapet betonu ve gövde geçirimsizlik imalatları devam etmektedir. Köprünün fore kazık çalışmaları ise tamamlanmıştır.” dedi.

Projenin ekonomik faydasına da değinen Akca; “Sorgun Barajı’nın tamamlanması ile 9 köy ve 2 beldeyi kapsayan 60 bin dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak, ayrıca kurulacak enerji santrali ile yıllık yaklaşık 38 milyon kilovat saat enerji üretimi sağlanacaktır.” dedi.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA