ÜCRETSİZ YÜZME KURSLARI BAŞLADI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

ÜCRETSİZ YÜZME KURSLARI BAŞLADI



 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz Yüzme Kursları başladı. 6 yaş ve üzeri vatandaşlara hizmet veren yüzme kursları ile Mersinliler keyifli bir yaz sezonu geçiriyor. 20 Haziran itibariyle start veren yüzme kurslarından her yaştan vatandaş 1 Eylül tarihine kadar faydalanabilecek. Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi, 20 Haziran-1 Eylül tarihleri arasında yüzme kurslarında toplam 4 bin kişiyi ağırlamayı hedefliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz yüzme kurslarına kayıt yaptırmak isteyenlerin, Macit Özcan Spor Tesisleri içinde yer alan Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi akademi kayıt birimine 1 adet kimlik fotokopisi ve 1 adet fotoğraf ile bizzat başvurmaları gerekiyor. Çocukların ise yüzme kurslarına birinci dereceden akrabaları eşliğinde gelme şartı bulunuyor. 

Kurslardan 66 yaşındaki Suzan teyzeden, ilkokul çağındaki minik Defne’ye kadar herkes faydalanıyor

Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri’ndeki açık yüzme havuzunda toplam 10 yüzme hocası, 1 koordinatör ve 2 cankurtaran eşliğinde verilen kurslardan her grup toplam 2 hafta boyunca yararlanabiliyor. Yüzme korkusu olan 66 yaşındaki Suzan teyzeden, ilkokul çağındaki minik Defne’ye kadar her yaştan vatandaş bu kurslardan yararlanıyor. Yüzme antrenörleri eşliğinde adeta özel ders havasında geçen yüzme dersleri, her yaştan kursiyeri mutlu ederken, kursiyerlerin ailelerini de sevindiriyor.

 

“YÜZME KURSLARIMIZA İLGİ ÇOK GÜZEL” 

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, okulların tatil olması ve sınavların bitmesiyle birlikte 20 Haziran’da yüzme kurslarının başladığını ifade ederek, “Biliyorsunuz 2 yıllık bir pandemi süreci vardı. Onun sonrasında çok yoğun bir talep var. Şu anda da biz kurslarımızı, okullar açılana kadar 2’şer haftalık dönemler halinde ayarladık. Toplamda 5 dönem kursumuz olacak. Tüm bu süre sonunda yaklaşık 4 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Kurslarımızda yaş sınırı 6’dan başlıyor. Her vatandaşımıza açık ve ücretsiz kurslarımız devam edecektir.  İlgi çok güzel.  10 ayrı grupta öğrencilerimiz, kursiyerlerimiz çalışıyorlar. Kurslarımız 2’şer haftalık dönemlerden oluşuyor. Yani bir kayıt yaptıran öğrenci, kursa 2 hafta devam ediyor. 2 hafta sonra diğer grubun kursu açılıyor ve bu süreç toplam 5 dönem devam edecek. Yani her grup 800 kişiden oluştuğu için, toplamda 5 dönem sonrası yaklaşık 4 bin kişi yüzme kurslarımıza katılmış olacak” dedi.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA