TİY YENİ STAT İÇİN NEF’İN KAPISINI ÇALDI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

TİY YENİ STAT İÇİN NEF’İN KAPISINI ÇALDI



 

HEDİYE EROĞLU

 

2021 TÜİK verilerine göre nüfus açısından 26 ilden büyük bir ilçe konumunda olan Tarsus, Şehir Stadyumu’nun yenilenmesini istiyor.

Cumhuriyet ile yaşıt Tarsus İdman Yurdu’nun da maçlarını oynadığı stadyumun yenilenmesi için yapılan çağrılar kapsamında siyasiler ve iş dünyası ile görüşmeler için harekete geçildi. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın öncülüğünde, Tarsus İdman Yurdu Spor Kulübü Başkanı Ali İlk ve Mersin Kent Konseyi eski Başkanı Nuri Özdemir’inde hazır bulunduğu görüşmede NEF HOLDİNG’in sahibi Mersinli iş insanı Musa Timur ile bir araya gelindi.

Türk futbolunun köklü kulüplerinden biri olan Galatasaray’ın Stadyum Ana sponsoru olan NEF’in Tarsus Sporuna katkı sunması için yapılan ilk görüşmenin olumlu sonuçlandığı öğrenildi.

 

“FENERBAHÇE MAÇINI MERSİN’DE OYNAMAK İSTEMİYORUZ”

TİY Başkanı Ali İlk, Şehir Stadyumu için yaptığı çağrıda Tarsus İlçe Stadyumu’nun 4 bin189 seyirci kapasiteli olduğunu anımsatarak, “Tarsus'un nüfusu 30 binlerdeyken 1950 yılında yapılan stadyumuzun, yenilenme vaktinin geçtiğini play-off yolunda son oynadığımız Kırklarelispor maçında gördük. Çok sayıda taraftar maalesef dışarıda kaldı. Tarsus'un nüfusu şu an 400 bine yaklaşmışken artık bu stadyumun şehrimiz sporseverlerine yetmediği defalarca vurgulanmasına rağmen bu konuda bir gelişim göremedik. Nüfusu ilçemizden çok daha az şehirlere güzel stadyumlar yapılırken Tarsusumuza üvey evlat muamelesi yapılması haksızlık değil mi!

Türkiye Kupasında muhtemelen gelecek de  karşılaşacağımız bir Fenerbahçe maçını daha Mersin'de oynamak istemiyoruz.

Tarsus Şehir Stadyumu, Tarsus Takımları, sporcuları ve sporseverleri için unutulmaz anılarla dolu. Bu bakımdan ben şahsen bu sahada çok oynamış eski bir futbolcu olarak yine şu an bulunduğu yerde yenilenmesini istiyorum. Şehir merkezinde bulunması taraftarın sahaya gelmesi yönünden büyük rahatlık sağlıyor ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olması nedeniyle başka bir yer arama sorunu da yok. 

 

“GEREKİRSE YÜRÜYÜŞ YAPALIM”

Haydi bu şehrin tüm bileşenleri ve siyasileri; bu konuda kamuoyu yaratmaya devam edelim. Gerekirse yürüyüş yapalım, bakanlığın kapısına dayanalım, hakkımızı savunalım.

Ve yine genç sporcularımızın daha iyi sahalarda spor yapması için kentimize ilimizde olduğu gibi özellikle sporseverlerin rahatlıkla gidebileceği merkezi yerlere; seyircilerin görüş açısını tellerle engellemeyen tribünleri olan 2 adet suni çim saha yapılmasını istiyoruz.

Spor seyirciyle güzeldir, onun için bu konuya da özen gösterilmesini istiyoruz.  Şu andaki sahalar ilçemizdeki takım ve futbolcu sayısı için yetersiz kalmaktadır. Bu konuda da Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğüne çağrıda bulunmak istiyorum. Lütfen bu sorunun çözümü için çalışmalara hemen başlansın ve gelecek sezona bu güzel tesislerle girelim.

Ve son olarak Tarsus Belediye'sinden ricamız; Tarsus'da anatör takımlarımızın kullandığı sahalar belediyemize aittir. Lütfen tribünsüz ve bakımsız sahalarımıza destek olunuz. Bunu yapmanın belediyemize büyük bir külfet getirmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA