MERSİN LİMANI RIHTIM GENİŞLETME İLE GÜNDEMDE | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MERSİN LİMANI RIHTIM GENİŞLETME İLE GÜNDEMDE



 

Haber Merkezi 

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Mart ayı birinci oturumu belediye konferans salonunda yapıldı. Çeşitli gündem maddelerinin görüşülerek onaylandığı ve komisyonlara havale edildiği mecliste Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Mersin Limanı’nın 20-21 nolu rıhtımlarına ilave rıhtım alanı yapılmasına yönelik hazırlatılan TCDD Mersin Limanı 1/5000 Ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı için istenen meclis kararı ve kurum teklifi de görüşüldü. Konu ile ilgili bilgi veren Akdeniz Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Mustafa Burhan,  söz konusu teklifin mevcut Mersin limanı içinde 20 ve 21 nolu rıhtımlara ilave 850 metrekarelik bir rıhtımın yapılmasını içerdiğini söyledi. Teklifin plan notlarında gemilerin ebatlarının büyümesinden dolayı limanlara yanaşamaması ve bu nedenle rıhtımların uzatılması gerektiği belirtildiğini ifade eden Burhan, “Bunun için 21 no’lu rıhtımın güneyine 50 metre genişliğinde yaklaşık 852 metre genişleme öneriliyor. Bizden bunun için kurum görüşü isteniyor. Uzayacağı için Bakanlıktan ek süre istedik” şeklinde konuştu.

 

“LİMANDA OLDU BİTTİYE KARŞIYIZ”

Teklif ile ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Muhittin Ertaş ise “Burada rıhtımın genişlemesi söz konusu bunun için 1/1000’lik plan için görüş isteniyor. Tahmin ediyorum Büyükşehir Belediyesi’nden de 1/5000’lik plan için görüş istiyorlar. Biz liman içinde oldu bittilere karşıyız. Barada yapılan büyüme çalışmalarının Mersin kamuoyu tarafından tam olarak anlaşılmadan yapılmaya çalışılmasını onaylamadığımızın bilinmesini istiyoruz. Burada iskelenin uzaması olayı var. Liman konusu Mersin kamuoyunu ilgilendiren bir konu olduğu için meclis tarafından geniş tabanlı olarak olurunun yada reddinin ele alınmasını istiyoruz. O yüzden komu tüm komisyonlara havale edilerek buradan görüş alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

İncelenmek üzere teklifin  tüm komisyonlara havale edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA