Haber Merkezi
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Anesteziyoloji ve Reanimasyon AD ev sahipliğinde, Türk Yoğun Bakım Derneği (TYBD) “Resüsitasyon” ve “Resüsitasyon Sonrası Bakım” çalışma gruplarının ve Resüsitasyon Derneği katkılarıyla “Yoğun Bakımda Resüsitasyon ve Resüsitasyon Sonrası Bakım” konulu bölge toplantısı gerçekleştirildi.
Tıp Fakültesi Hastanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı, Üniversite Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü öğrencilerinden Alperen Arda Şişman ve Aylin Çelik’in müzik dinletisi ve Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurcan Doruk ile TYBD Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran’ın açış konuşmaları ile başladı.
Toplantıya, Prof. Dr. Oktay Demirkıran (İstanbul Cerrahpaşa Üni.), Prof. Dr. Nurcan Doruk (Resüsitasyon Çalışma Grubu Başkanı), Prof. Dr. Ali Aydın Altunkan (Mersin Üni. Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı), Prof. Dr. Süleyman Ganidağlı (Gaziantep Üniversitesi Yoğun Bakım Bilim Dalı Başkanı), Prof. Dr. Handan Birbiçer (Resüsitasyon Sonrası Bakım Çalışma Grubu Başkanı), Prof. Dr. Gönül Tezcan Keleş (Resüsitasyon Sonrası Çalışma Grubu), Prof. Dr. Şule Akın (Resüsitasyon Dernek Başkanı) Prof. Dr. Hafize Öksüz (TARD Çukurova Şube Başkanı) oturum başkanı olarak katkıda bulundu.
Toplantıda, Dr. Öğr. Üyesi Pınar Karabacak (Isparta Süleyman Demirel Üni.), Dr. Öğr. Üyesi Aslınur Sagün (Mersin Üni.) , Uzman Dr. Ahmet Sari (İstanbul Haydarpaşa Numune Eğtim ve Araştırma Hastanesi), Dr. Öğr. Üyesi Senem Urfalı (Antakya Mustafa Kemal Üni.), Dr. Öğr. Üyesi Gökçe Gişi (Maraş Sütçü İmam Üni.), Doç. Dr. Ebru Biricik (Çukurova Üni.), Doç. Dr. Sibel Özcan (Elazığ Üni.), Uzman Dr. Berna Uyan (Gaziantep Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesi), Doç. Dr. Mahmut Karahan (Urfa Harran Üni.), Doç. Dr. Pelin Karaaslan (İstanbul Medipol Üni.) ise konuşmacı olarak yer aldı.
Yoğun bir katılımın sağlandığı toplantıya, bölge üniversitelerinden ve şehir hastanelerinden yüz yüze ve çevrim içi olarak toplam 225 uzman ve araştırma görevlisi katıldı. Toplantıdaki eğitim ile birlikte, genç hekimler ile Anestezi ve Yoğun Bakım uzmanlarına bilgilerini gözden geçirme, güncelleme ve deneyimlerini paylaşma imkanı sunulmuş oldu.