TARSUSLULAR, ‘KURTULUŞ HAFTASI KUTLAMALARI’NDA BULUŞUYOR | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

TARSUSLULAR, ‘KURTULUŞ HAFTASI KUTLAMALARI’NDA BULUŞUYOR



 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından “Tarsus’un Kurtuluş Haftası Kutlamaları” kapsamında hazırlanan ‘Tarsus 100. Yıl Etkinlik Alanı’nın açılışı gerçekleştirildi.

25-27 Aralık tarihlerinde devam edecek olan Tarsus Cumhuriyet Meydanı’ndaki Etkinlik Alanı’nda ‘Milli Mücadele’, ‘Yüzyıl’ ve ‘Mersin’in Hafızası’ sergileri yer alırken; ünlü edebiyatçı, tarihçi, akademisyen ve yazarlar tarafından söyleşiler gerçekleştiriliyor. Ayrıca performanslar ve çeşitli deneyim alanları da Etkinlik Alanı’nda Mersinlileri bekliyor. İlk gün Yakup Boncuk’un moderatörlüğünde Uğur Pişmanlık tarafından ‘Tarsus Basın Tarihi’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.  Ardından ‘Tarsus 100. Yıl Etkinlik Alanı’nın ve ‘100. Yıl Sergisi’nin açılışına geçildi.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, gazeteci Yazar Uğur Dündar, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Tarsuslu katıldı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Başkan Seçer Etkinlik Alanı’ndaki ‘Milli Mücadele’, ‘Yüzyıl’ ve ‘Mersin’in Hafızası’ sergilerini gezerken, VR Mersin ile de sanal turda gezinti yaptı. Ardından Yazar ve Sunucu Metin Uca tarafından verilen ‘Ah Hallerimiz, Vah Hallerimiz’ konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Etkinlik Alanı’ndaki müzikli şiir dinletisinin ardından İsmail Kün’ün moderatörlüğünde, Remzi Karabulut, Ümit Aslan ve Orhan Kır tarafından ‘Tarsus’ta Kültür ve Sanatın 100 Yıllık Serüveni’ konulu söyleşi gerçekleştirildi. 26 ve 27 Aralık tarihlerinde de söyleşiler ve müzikli şiir dinletileri ile ‘Tarsus’un Kurtuluş Haftası Kutlamaları’ coşku ile devam edecek.

 

“TARSUS’TA İLK DEFA BÖYLE BİR ETKİNLİKLE KARŞILAŞIYORUM”

Etkinlik alanında kurulan ‘VR Mersin’de kentin tüm tarihi ve doğal zenginliklerinde sanal bir gezinti yapma imkanı bulan Teslime Gören, “Görüntüler inanılmaz güzeldi. Böyle bir sergiden gurur duydum. Böyle bir sergi düzenledikleri için teşekkür ederim” dedi.

Etkinlik alanına torunu Kumsal Melek ile birlikte gelerek sergiyi gezen Meral Tok ise “Çok mutluyuz. Devamını diliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’ne çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Torunumla birlikte geldik, tarihimizi öğrenmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Yusuf Yılmaz da “Tarsus’ta ilk defa böyle bir etkinlikle karşılaşıyorum. Her türlü etkinlik yapılıyor. Gerek sosyal, gerek müzikal, gerek eğlence falan ama Tarsus’ta ilk defa bu şekilde detaylı bir etkinlik görüyorum. Farklı bir atmosfer; resimlerle, çizimlerle, açıklamalarıyla, tarihleriyle birlikte. Allah bir daha ülkemize Kurtuluş Savaşı gibi bir savaş, yurdumuzun işgal edildiği bir olay yaşatmasın” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA