ERDEMLİ’DE LİMON YEVMİYESİ BELLİ OLDU! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

ERDEMLİ’DE LİMON YEVMİYESİ BELLİ OLDU!



 

Haber Merkezi

Erdemli Tarım Emekçileri Derneği 2022 yılı asgari ücretin tespit edilmesinden sonra bir toplantı yaparak bahçe, sera ve tarlada çalışan tarım işçilerinin günlük yevmiyelerini belirledi.

Ahmet Şimşek'in başkanlığında ilk olarak Erdemli Kaymakamı Avni Kula'yı makamında ziyaret eden dernek üyeleri ardından bünyelerinde çalıştırdıkları tarım işçilerinin 2022 yılında geçerli olacak  yevmiyesini belirlemek üzere Seymen Patiseri'de bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda alınan karar neticesinde 2022 yılında geçerli olacak tarım işçilerinin yevmiyeleri şu şekilde belirlendi; Depo ve tezgahta çalışan işçiler 130 TL, limon kesiminde makasçı olanlar 140 TL, limon yevmiyesinde küfeci olanlar 160 TL.

Belirlenen yevmiye sonrası Erdemli Tarım Emekçileri Derneği Başkanı Ahmet Şahin; "2022 yılında geçerli olacak tarım emekçilerinin yevmiyelerini belirleme süreci yaşanan ekonomik sıkıntılar ışığında sancılı geçse de dernek üyelerimizin özverisi ile işçi ve işveren arasındaki bağları da kuvvetlendirecek şekilde belirlenmiştir.

Derneğimiz olarak belirlediğimiz yevmiye limon paketleme tesisi, depo ve bahçede geçerli olacağını bunun yanı sıra bu ücretin tarla ve serada çalışan tarım emekçileri için de belirleyici bir tarife olacağını düşünüyorum.

Bu vesileyle bugün belirlenen yevmiyenin derneğimiz üyelerine ve tarım emekçilerine şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diler, bereketli ve sorunsuz bir limon sezonu geçirilmesini temenni ediyorum" dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA