TİP’TEN AKKUYU NÜKLEERE, İŞÇİ VE DOĞA TEPKİSİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

TİP’TEN AKKUYU NÜKLEERE, İŞÇİ VE DOĞA TEPKİSİ



 

Haber Merkezi

 

Mersin’de Akkuyu Nükleer Güç Santrali projesine ilişkin düzenlenen “Tedarikçileri Semineri”ne Türkiye İşçi Partisi Mersin İl Örgütünden tepki geldi.

Parti adına yapılan yazılı açıklamada, “Akkuyu NGS’nin patronları buluşuyor. İşçiler sefalet yaşıyor, doğa can çekişiyor!” başlıyla, iş cinayetleri ve patlamalarla anılan, işçiye Covid-19 salgınında konteyner reva gören, maaşlarını vermeyen, açlığa mahkum eden şirkete tepki gösterildi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Akdeniz'in doğal yaşam alanlarını, soyu tükenmekte olan fok balıkları, koruma altında bulunan Deniz kaplumbağaları ve Caretta caretta kaplumbağalarının yaşam alanını yok eden Akkuyu Nükleer Santrali’nin patronları buluşuyor.

Akdeniz’de insanlığın ve yaban hayatın geleceğini elinden almak isteyen patronların nükleer güzellemesi yapmasına itiraz ediyoruz!

Akkuyu Nükleer Santrali daha inşaatı sürerken bile birçok işçiye mezar olurken pek çoğunun da yaralanmasına sebep olmaya devam ediyor. İşçi sağlığı ve iş güvenliğine dönük önlemlerin yetersiz kaldığı inşaatta oluşan çatlaklar, göz göre göre yaşanan teknik kazalar ise şimdiden halk sağlığını hiçe sayan tablolar yaratmasına yetti.

 

“NÜKLEER ENERJİ DÜNYA İÇİN TEHDİT”

Türkiye 40 yıldır, enerjide dışa bağımlılığın son bulacağı, silahlanma yarışında var olunacağı, işsizliğe karşı istihdam yaratacağı rüyası ile nükleer santral kurma argümanlarını dinliyor. Bir zamanlar ‘temiz enerji’ olarak anlatılan nükleer enerji bugün ülkemiz ve dünyamız için tehdit anlamını taşıyor.

Dünya iklim krizi ile mücadele ederken, ‘temiz enerji’ diye bize yalan söyleyen ve Akdeniz’deki tüm canlı yaşamını etkileyecek bu proje rant kapısından başka bir şey değildir. Karşısına çıkan tüm felaketleri fırsata çeviren patronların, geçtiğimiz bu kriz günlerinde yeniden fırsat arayışında oldukları açıktır.

 

“DOĞADA VE YAŞAMDA İNAT EDECEĞİZ. NÜKLEERE İNAT YAŞASIN HAYAT!”

Saray rejiminin saldırganca uyguladığı rant politikaları ile doğamız, yaşamımız yağmalanıyor. Bu rejimin geceli gündüzlü çalışan işçilerin emeğini bir avuç şirket sahibine dağıtmanın, Mersin’i talan etmenin, doğamızı sömürmenin yeni arayışları içerisinde olduğunu görüyoruz.

Onlar işçilerin sırtından servetine servet katarken; işçilerin yoksulluk, güvencesizlik altında ezilmelerine izin vermeyeceğiz. Doğamızın bir avuç patron para kazansın diye yok olmasına izin vermeyeceğiz. Ne bir ağaç ne bir insan. Bir can daha eksilmeyeceğiz! Doğada ve yaşamda inat edeceğiz. Nükleere inat yaşasın hayat!”

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA