MERSİN’DE EN GÜZEL ŞARKILAR CUMHURİYET İÇİN SÖYLENDİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE EN GÜZEL ŞARKILAR CUMHURİYET İÇİN SÖYLENDİ



 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümünde ‘Cumhuriyet Hepimizin, Konser Hepimizin’ sloganıyla düzenlediği konserlerle vatandaşlar bayram coşkusunu doyasıya yaşadı. 28 Ekim’de Tarsus Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Athena konserinin ardından 29 Ekim’de ise Mor ve Ötesi ile Necati ve Saykolar, Özgecan Aslan Meydanı’nda sahne aldı. Binlerce Mersinlinin akın ettiği konserde doyasıya bayram coşkusu yaşandı.

Mor ve Ötesi’nin solisti Harun Tekin, “Bizi davet ettiği için Başkan’a çok teşekkür ederiz huzurlarınızda. Çok güzel bir akşam oldu” dedi.

Tekin, konserin devamında yaptığı konuşmada ise, “Başkan çok güzel bir şey söyledi. Gerçekten bu hayattan zevk ve keyif almak, birlikte burada mutlu olmak, böyle meydanlarda kızlı erkekli şarkılar söylemek, dans etmek, zıplamak; bütün bunlar da Cumhuriyet. Biz neşemizi, coşkumuzu, yaşama sevincimizi hiçbir şekilde kaybetmedik. Bunun için çok uğraşılmış olabilir geçtiğimiz zor yıllarda ama hiç kimse bizden yaşama sevincimizi, umudumuzu, inadımızı, neşemizi alamaz. Dolayısıyla sizden şimdi şöyle bir ricada bulunacağım. Öyle bir koro yapalım ki Mersin bunu yıllarca konuşsun” dedi.

 

“MERSİN’DE OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUZ”

Anadolu Rock müziğin sevilen gruplarından Necati ve Saykolar, Mersin’de Cumhuriyet coşkusunu yükseltti. Eğlenceli sahne performansıyla gençlerin beğenisini toplayan grup, “Fırtına” şarkısıyla başladığı konserde Barış Manço, Aşık Mahzuni Şerif ve Neşet Ertaş gibi usta sanatçıların eserlerini seslendirdi. Konser sonunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, gruba çiçek takdiminde bulundu.

Necati ve Saykolar grubunun solisti Necati Karadayı, milli günlerde onur ve gururla sahne aldıklarını belirterek, Mersin’de olmanın da ayrı bir güzellik yarattığını söyledi. Karadayı, “Çünkü her zaman bilinç açısından farkındalık yaratan illerin arasında Mersin oldu. Biz de burada olmaktan çok mutluyuz ve Cumhuriyeti’mizin 98. yılını da gönülden coşkuyla kutlamaya hazırız” dedi.

Mersin’de sahne almanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen bas gitarist Barış Sanlısoy, “Bu özel ve coşkulu günde bizi tercih ettikleri için çok teşekkür ederiz. Hep birlikte bu güzel ve anlamlı günü eğlenerek geçireceğiz inşallah. Her sene bu coşkunun artarak devam etmesini istiyorum” sözlerini kullandı.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla sahne almanın kendilerine farklı bir motivasyon sağladığını belirten gitarist Alper Kayman, “Biz zaten eğlenceli bir grubuz ama Cumhuriyet Bayramı’nda Mersin’de sahne almak bizim için ayrı bir motivasyon olduğundan dolayı bundan sonrasını seyirci düşünsün. Çünkü biz çok fena eğlendireceğiz” diye konuştu.

Sanat alanında pandemiden dolayı zor bir süreç geçirildiğini vurgulayan baterist Serhat Ergür, “Her sektörde sıkıntılar yaşandı. Tüm dünyada böyle bir şeyin bir daha yaşanmamasını diliyorum. Bugünleri geride bırakalım. Bugün de güzel Mersin’imizde bir milat olsun. Güzel bir başlangıç olsun inşallah. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz bizleri ağırladıkları için” ifadelerini kullandı.

Grubun piyanisti Sezer Süngü ise “Bu anlamlı günde Mersin’de olmaktan onur duyuyorum. İnşallah güzel bir konser geçireceğiz. Mersin’i seviyoruz” dedi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA