CHP’LİLER BİRBİRİNE GİRDİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

CHP’LİLER BİRBİRİNE GİRDİ



 

Haber Merkezi

 

Yenişehir Belediye Meclisinin Ekim ayı birinci oturumu Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı. Meclisin açılışında son günlerde ilçedeki imar sorunları ile ilgili sosyal medyada paylaşım ve yapan ve paylaşımları haberlere de konu olan CHP’li Meclis üyesi Abdurrahman Yıldız söz aldı.

Meselenin üzerinden bir aydan fazla bir zaman geçtiğini ifade eden Yıldız, “Belediyemizde şoför kadrosunda çalışan bir personelimiz bizi sosyal medya üzerinden tüm dünyanın göreceği şekilde hırsızlıkla itham etti. Bende bu yaptığımız hırsızlıkların kanıtlanmasını ve bir biçimde belgelerinin ortaya dökülmesini bekliyorum. Onun için geçen mecliste bunu gündeme getirmedim. Ekim ayına kadar belki arkadaşlar bizim yaptığımız hırsızlıklara ilişkin bir belge sunarak meclisin gündemine bu belgeyi getiririz kendimizi savururuz diye bekledim” dedi.

Ancak böyle bir belgenin açığa çıkmadığını anlatan Yıldız, “Bu konuşma yapma ihtiyacını ben niye hissediyorum. Başka meclis başkanı olarak sizin şahsınızda bütün meclis üyeleri bu ithamın muhatabıdır. Bu meclis bir meclis üyesine hırsız denmişse belediyeyi,  çalıyorsun çarpıyorsun diye bir ithamda bulunulmuşsa bu sosyal medyadan tüm dünyaya duyurulmuşsa meclis üyelerinin tamamını kalkıp buna ilişkin bir tepki vermesi gerektiğini, belediye idaresininde bu konuda mutlaka en sert şekilde tedbir alması gerektiğini düşünüyorum. Bu tedbir alınmadığı sürece bu belediyede çalışan bütün personeller bunu yapmaya devam edecekler. Meclis üyelerinin bu kenti soymak için seçilmiş yurttaşlarmış gibi bir durumla karşı karşıya kalmasına sebep olacaklar. Meclis üyeleri bu konuda fikirlerini beyan etmeli. İdareninde bu konuda çok ciddi tedbir alarak bu konuyu düzeltmeli. Çünkü ben hiçbir şekilde hırsızlık yapmadım. Siyasi hayatımda hiçbir zamanda yalan söylemedim” ifadelerini kullandı.

Yıldız’a cevap veren Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise bahsedilen konuyu bildiğini hırsızlıkla alakalı bir imanın bulunmadığını söyledi. Bununla ilgili gerekli görüşmelerin yapıldığını anlatan Özyiğit, “Benim burada altını çizdiğim konu burası Yenişehir meclisi. Meseleleri gerek grup toplantılarında gerekse mecliste konuşabiliriz. Sosyal medyadan bazı davranışlar sergilersek burada kimin hangi duyuruyu yapacağını hangi cümleyi kuracağını bilemiyorsunuz. Benim önerim bu konuda rahatsızlık yaşadım ve gereğini yaptım ama o mecrayı açmakta çok tehlikeli” şeklinde konuştu.

Özyiğit, Yıldız’ın karşılık vermesi üzerine “Bir dakika Sayın Yıldız, biz sizi dinledik ya ama bu olmaz. Uslüp ve tavır doğru değil. aynı tarz devam ediyor. Hiç doğru değil. Bana cevap yetiştirme çabanızdan bahsediyorum. Buna gerek yok. Siz istediğiniz yeri denetleyeceksiniz tabi ama mesnetsiz Yenişehir Belediyesini zora sokacak bakın 3 tane haber yaptırdınız. İnsanlar meclis üyesi bir şey dediği zaman onu dikkate alıyor. Haber değeri olduğunu düşünülerek yayınlanıyor. Basın mensuplarına şunu söyledim.  Bir haberi yapmadan önce bilgiyi teyid ettirecek bilgiyi alın. Kaçak müftülük binası dediniz. Orada Yenişehir Belediyesini ilgilendiren en ufak bir şey yok. Çünkü inşaat başlamamış. Öbür taraftan bir temelin kazılması bahçenizde size ait bir binada, toprağı bir yerden alıp öbür tarafa devretmeniz inşaatın başladığı anlamına gelmez. Temel atma başka hafriyat çalışması başka bir şeydir. Bunları çok iyi biliyorsunuz” diye konuştu.

Kaynağa çok rahat ulaşabilecekken Yıldız’ın sansasyon yaratma adına Türkiye’de trajı yüksek bir gazetenin yarım sayfasında yer aldığını belirten Özyiğit şunları söyledi: “O haberi yapan arkadaşlar benim aramamı bekledi ben aramadım onlar beni aradı. Dedim ki şimdi mi arıyorsunuz. Onun için sosyal medya doğdu değil. Tanıtım faaliyetlerini duyurabiliriz ama öbür taraftan belediyenin işlerini eksik yaptığını kasıtlı eksik yaptığını ima eder tarzda davranışlar hoş olmamıştır. Ben o yorumları kınıyorum. O şekilde bir şeyi arzu etmem ama yorumlarda hırsızlık vesaire öyle bir şey bu çatı altında telaffuz etmenizi hiç arzu etmem. Meclisin gündemini bu şekilde meşgul edemezsiniz. Sürekli karşılıklı sohbet ile bu işler olmaz size söz verdim. Sosyal medyada bu işler konuşulmaz. Sonuç almak istiyorsanız bir işin yanlış yapıldığını düşünüyorsanız geleceksiniz başkanı kapısı daima açık. Sizde farklı bir tarz seziyorum. Daha çok üzüm yemek değilde bağcıyı dövme heveslisi olduğunu görüyorum. Sansasyonel davranma heveslisi olduğunuzu görüyorum. Bunu hoş karşılamıyorum. Siz reddedin ben bunu söylüyorum.”

 

 

 

 

 

 

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA