MERSİN’DE RAMOTOLOJİ PROFESÖRÜ COVİD KURBANI OLDU | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

MERSİN’DE RAMOTOLOJİ PROFESÖRÜ COVİD KURBANI OLDU



 

Haber Merkezi

 

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatolji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr Abdullah Canataroğlu Covid-19 illetine yenik düşerek 10 gündür tedavi gördüğü Adana Balcalı Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Tam aşılı olan Canataroğlu’nun Romatoid artrit (Eklem Romatizması) hastası olduğu için vücudunun bağışıklık kazanamadığı ifade edildi.

Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Prof. Dr. Canataroğlu’nun tam aşılı olmasına rağmen Romatoid artrit (Eklem romatizması) hastası olması ve bu hastalığın da çok ciddi bağışıklığı baskılayıcı gerektiği için antikorlar oluşmadığını kaydetti. Canataroğlu’nun antikorları oluşmadığı için yeterince korunamadığını anlatan Antmen, “Covid 19’u kaptığında bir bölümü serviste bir bölümü yoğun bakımda 1 ay Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yattı. Son 10 gündür Balcalı Araştırma Hastanesi Yoğun Bakın Servisi’nde tedavi görüyordu. Bu süre içinde 5 kere PCR testi yapıldı. Hepsi pozitif çıktı. Negatifleşemedi. Bu tamamen kullandığı ilaca bağlı. Daha önce aşılı olmalarına rağmen bağışıklığı baskılayıcı ilaçları kullanan 2 doktor daha öldü. Canataroğlu ilaç kullandığı için antikor oluşmayan ve bu nedenle bağışıklık kazanamadığı için vefat eden 3. doktorumuz” şeklinde konuştu.

Antmen 2 cocuk babası Canataroğlu ile birlikte Mersin’de Covid-19’dan hayatını kaybeden doktor sayısının 10’a yükseldiğini kaydetti.

 

MERSİN ÜNİVERSİTESİ’NDE TÖREN DÜZENLENDİ

Prof. Dr. Canataroğlu için Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinik binası önünde tören düzenlendi.

Törene; MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Rektör Yardımcıları, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, MEÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Meltem Nass Duce ile Canataroğlu yakınları ve mesai arkadaşları katıldı.

 

ÇAMSARI: ALLHAH BİZİ BU COVİD BELASINDAN KURTARSIN

Rektör Çamsarı törende yaptığı konuşmada, Prof. Dr.  Canataroğlu’nun herkes tarafından sevilen, çok değerli bir hekim olduğunu ifade ederek üzüntülerinin büyük olduğunu söyledi. Çamsarı; “Hocamız, Mersin’e geldikten sonra kendisiyle kısa bir süre içerisinde arkadaş olmuştuk. Kendisinin, benim ailem de dahil birçok hastası oldu. Hiçbirimiz onun yüzünü asık görmedik. Bir şey rica edeceğimizde hep güler yüzlüydü. Bizlere kendi ailesinden farksız davrandı. Allah, bizlere bir daha böyle bir konuşma yaptırmasın ve bu COVİD belasından da bir an önce hepimizi kurtarsın. Ülkemize, sağlık çalışanlarımıza, hastanemize güç kuvvet versin. Başımız sağ olsun” dedi.

 

ÖZTÜRK: HERKES TARAFINDAN SEVİLEN BİRİYDİ

Yüreği temiz, değerli bir insanı kaybettiklerini aktaran Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, “Çok değerli bir büyüğümü kaybettim. Yıllardır tanıdığım bir ağabeyimdi. Her zaman sıkıntımız olup olmadığını sormuştu. Herkes tarafından çok seviliyordu. Yüreği tertemiz bir insandı. Hepimizin başı sağ olsun” ifadelerini kullandı.

 

AKBAY: ÖĞRENCİLERİNİ ÇOK SEVİYORDU

Herkes tarafından sevilen, değerli bir akademisyen ve hekimi kaybetmenin büyük üzüntüsü içerisinde olduklarını söyleyen Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Esen Akbay, “Çok üzgünüm. Bugün burada olmak çok zor. Arkadaşım mücadelesini kaybetti. Çok iyi bir insan, akademisyen ve hekimdi. Öğrencilerini çok seviyordu. Bugün burada onu çok seven mesai arkadaşlarıyla birlikte uğurluyoruz. Mekanı cennet olsun. Ailesine sonsuz sabırlar diliyorum” dedi.

KIZI KENDİLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Törendeki kalabalıktan babalarının çok fazla seveni olduğunu gördüğünü vurgulayan Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu'nun kızı Zeynep Canataroğlu ise acılı günlerinde törene katılarak, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkürlerini iletti.

Törenin ardından Prof. Dr. Abdullah Canataroğlu’nun cenazesi, Tarsus Şehir Mezarlığı’nda toprağa verildi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA