GÜLNAR’DA ELMA HASADI BAŞLADI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

GÜLNAR’DA ELMA HASADI BAŞLADI



 

Elma üretiminde aromasıyla, doğallığıyla önde gelen Mersin’in Gülnar ilçesinde elma hasadı dönemi başladı.

Demirözü Mahallesindeki hasat etkinliğine; Gülnar Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı, Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar, Gülnar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ali Nazım Eken, Gülnar Ziraat Odası Başkanı Hacer Emiş Işık, Demirözü Mahalle Muhtarı Hüseyin Uyar, Kurum personelleri ve üreticilerin katılımıyla hasat şenliği gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı Yunus Emre Bayraklı konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bugün Demirözü Mahallemizde lezzeti ve rengiyle büyük beğeni toplayan Gülnar Elmasının hasat açılışını yaptık ve elma bahçesine girerek yılın ilk ürünlerini topladık. Elma hasadının yöremize bereket getirmesini diliyor, üreticilerimize bol kazançlı bir dönem diliyorum” dedi.

 

BELEDİYEDEN ÜRETİCİYE TAM DESTEK

Üreticinin yanında olduklarını kaydeden Gülnar Belediye Başkanı Alpaslan Ünüvar "İlçemizde yayla şartlarında yetiştirilen elma, kalitesi ile öne çıkıyor. İlçemizin yayla şartlarına sahip olması ve taban suyu seviyesinin uygun olması nedeniyle elma yetiştiriciliğinde sulamaya ihtiyaç duyulmuyor. Elmaların kıraç olarak yetişmesinden dolayı Gülnar elması, tadı ve rengi ile büyük beğeni topluyor. İlçemiz genelinde ise yaklaşık 80.000 ton rekolte sağlanıyor. Gülnar’da üretim yapan, bu üretimde emeği geçen herkesle bir arada olmaya gayret ediyoruz. Bugünde Demirözü mahallemizde elma bahçesine girerek üreticilerimiz ile birlikte elma hasadını gerçekleştirdik. Gülnar Belediyesi olarak her zaman üreticilerimizin yanındayız. Gülnar Belediyesi tüm imkanlarıyla üreticinin yanında olmaya devam edecek. Tüm üreticilerimize bereketli kazançlı bir sezon diliyorum. Misafirperverliklerinden dolayı Demirözü Mahalle Muhtarımız ve kıymetli vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum ” dedi.

 

GÜLNAR ELMASININ FARKI VAR!

İlçede yayla şartlarında yetiştirilen elma, kalitesi ile öne çıkıyor. İlçenin yayla şartlarına sahip olması ve taban suyu seviyesinin uygun olması nedeniyle elma yetiştiriciliğinde sulamaya ihtiyaç duyulmuyor. Ürünün kıraç (sulamaya ihtiyaç duyulmadan )olarak yetişmesinden dolayı, tadı ve rengi ile büyük beğeni toplayan Gülnar elmasında, ilçe genelinde yaklaşık 80 bin ton rekolte beklenmektedir.

Gülnar elması ilçenin başta Demirözü, Yarmasu, Taşoluk ve Bereket olmak üzere diğer mahallelerinde de yetişiyor.

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA