PATRON KAÇTI, İŞÇİLER ORTADA KALDI! | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

PATRON KAÇTI, İŞÇİLER ORTADA KALDI!



 

Haber Merkezi

 

Mersin’de özellikle tekstil sektöründe sık sık benzer durumların yaşandığı patronların kaçıp, işçilerin ortada kaldığına dair haberlere bir yenisi eklendi.

Şener Demir isimli şahsın akrabaları ile yönettiği Yalın Tekstil ile İçel Em -Ha Tekstil firmalarının sahiplerinin kaçtığı ve alacaklı işçilerin ortada kaldığı iddia edildi.

Mersin’de sık sık işçilerin mağduriyet yaşaması ile gündeme gelen Yalın Tekstil ve İçel Em -Ha Tekstil işçileri, fabrika önünde toplanarak eylem yaptı. Haklarını isteyerek yetkilileri göreve çağıran işçilere Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil) Çukurova Temsilciliği de destek verdi.

İşçiler ayrıca, iş yeri sahibinden şikayetçi olduklarına dair Cumhuriyet Savcılığına dilekçe verirken, mağduriyetlerinin giderilmesini istediler.

 

MİMLİ FİRMA, YALIN TEKSTİL

Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği Ahmet Subaşı, konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, Yalın Tekstil’in geçmişten buyana sürekli işçilerin şikayetleri ve mağduriyetleri ile gündeme gelen bir firma olduğuna dikkat çekti. Geçmiş dönemlerde hakkını arayan işçilerin darp edilmesi ve konuyu yargıya taşıması ile bilinen firmanın son olarak işçileri alacaklarını ödemeden ortada bıraktığını savunan Subaşı, yaşananların en önemli nedenin sektörün denetimsizliği olduğunu söyledi.

 

120 İŞÇİ MAĞDUR DURUMDA

Ahmet Subaşı, “Şener Demir isimli şaha ait Yalın Tekstil, Cengiz Deniz adına kayıtlı. İçel Em - Ha Tekstil ise Şener Demir’in yeğeni Hakan Demir ve oğlu Emir Demir adına kayıtlı.

Yalın Şirketinde geçtiğimiz yıllarda 500’den fazla işçi çalışmaktaydı. Ancak firma son zamanlarda küçülmeye gitti. 3 ay öncesine kadar Yalın Hazır Giyim Tekstil Şirketi’nde çalışan işçilerin bir kısmı yan kuruluş olan İçel Em - Ha Tekstil adına çalışmaya başladı. Bugün iki firmada çalışan yaklaşık 120 işçi, mağdur durumda.

 

“ATÖLYEDEKİ HERŞEYİ GECE KAMYONETE YÜKLEYİP, GÖTÜRMÜŞLER”

Çünkü bu işçiler yaklaşık 3 aydan buyana sürekli olarak ya yarım maaş çalıştırıldı ya da hiç maşalamadı. Üstelik maaş verme ümidiyle patron son bir parti üretim yaptırarak, işçileri geçe gündüz çalıştırdı. ‘Son bir iş var, mal gönderilecek ve size ödeme yapılacak’ denilerek, günlerce gecelerce çalıştırılan işçiler, sabah iş yerlerine geldiklerinde karşılarına bomboş bir atölye çıktı. Aldığımız bilgilere göre firma sahipleri atölye içerisinde ki tüm makine, araç gereç ve ekipmanları hatta yedek parçaları bil kamyonete yükleyip, İstanbul’daki depolarına götürmüşler. İşçilerin telefonlarına çıkmıyorlar. İşçiler mağdur. Kiminin 20-30 bin, kiminin 3-5 aylık maaşları içeride” dedi.

 

“BUNLARA GÖZ YUMULUYOR”

Örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekerek, işçilere çalışma anında sendikalı olmaya çağıran Subaşı, “Sendikamıza buradan sürekli şikayet geliyordu 4-5 senedir. İsim değişikliği öncesinde de yaşana sorunlar vardı. Öncesinde de hakkını aramaya gelen işçiler darp edildi. Bir sürü işçi bu firma ile hala davalık. Bugün çalışanların yanı sıra onlarda mağdur oldu. İşçiler dava açsa bile patronların üzerlerine mal olmadığı için haklarını alamıyorlar. İşçilere bu nedenle çalışma anında örgütlenmeleri çağrısı yapıyoruz. Mimli firma Yalın Tekstil gibi firmalar denetimsizlik nedeniyle işçileri mağdur etti. Bunu gibi bir çok örnek yaşanıyor sürekli. Bir nevi göz yumuluyor” diye konuştu.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA