BİRLİK OLMALIYIZ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

BİRLİK OLMALIYIZ



 

Haber Merkezi

 

Mersin’de Silifke’den Anamur’a kadar kurulması planlanan 20 balık çiftliğinden 18’nin ÇED olumlu kararına yönelik itirazı reddeden yerel mahkeme kararını Danıştay’ın bozması üzerine keşifler yeniden yapılıyor. Dün Silifke ve Aydıncık’ta yapılan keşiflerin yanı sıra bugün de bilirkişi heyeti Anamur’da incelemelerde bulunacak.

Mersin Çevre ve Doğa Derneği ile Bozyazı Dokuma ve Kültür Ürünlerini Geliştirme Derneği’nin yürüttüğü hukuk mücadelesi kapsamında yapılan keşifler için çevreciler seferber olsa da Ankara’dan gelen heyet umut vermedi. İtirazı yapan çevre dernekleri ile bilirkişi heyeti arasında usul tartışması yaşandı.

 

“YÖNETMELİĞE UYGUNDUR’ DEYİP ÇIKACAKLAR İŞİN İÇİNDEN”

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan, yaptığı açıklamada, “Keşiflerde bilirkişi heyeti ile anlaşma sağlanamadı. Bilirkişi heyeti; ‘balık çiftliklerinin ÇED raporunun uygun olup olmadığını denetlemeye geldik’ dedi. Biz ise tesislerin ÇED raporunda ki mevcut itirazlarımızın değerlendirilmesini istiyoruz. Örneğin bilirkişi heyeti; tesislerin derinliği ve kıyıdan uzaklığı ile ilgili ölçüm yaparak, yönetmeliğe uygun olduğunu söyledi. Ama biz ÇED raporuna göre uygunluğun denetlenmesini istedik. Öyle görünüyor ki; ‘yönetmeliğe uygundur’ deyip çıkacaklar işin içinden.

Ayrıca mesela akıntı hızının uygun olmadığını söylüyoruz mesela ama ‘bunu ölçemem şimdi, en azından 300 milyon TL’lik bir alete ihtiyacım var ve bir sene burada ölçüm yapmam lazım’ diyorlar. Önceden özel şirketlerin yaptığı raporları dikkate alıyor, onları uygun buluyorlar.

 

“BU LOBİYE KARŞI DURMAK İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ”

Kentte bu konuyla ilgili bir dayanışmaya, güç birliğine ihtiyaç var. Bu lobiye karşı durmak için birlik olmalıyız. Bu davalarda Büyükşehir Belediyesi, Tabipler Odası, Eczacılar Odası ile Mersin Barosu müdahil oldu. Ama bundan fazlasına ihtiyaç var” dedi. 

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA