AKDENİZ MECLİSİ KARIŞTI | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

AKDENİZ MECLİSİ KARIŞTI



 

 

Haber Merkezi 

Akdeniz Belediye Meclisinin Eylül Ayı 2. oturumunun dilek ve temenniler bölümünde MHP’li meclis üyesi Tufan Nenni söz aldı. Perşembe günkü Büyükşehir Belediye meclisinde bir tiyatro oynandığını ifada eden Nenni’ye tepki gösterilmesi üzerine HDP ve CHP’lileri el kol hareketleri yapmakla suçladı.

“SEÇİLMİŞ BELEDİYE BAŞKANININ SESİNİ KESTİLER”

Gerginliğe gerek yok diyerek sözlerini sürdüren Nenni, “Ufak ufak konuşacağım. Sadece dinlemeye alışın. Gerçekleri duymaya alışacaksınız. Bunla yaşamayı öğreneceksiniz. Ben sizi dinliyorum. Dün Büyükşehir’de demokrasi dersi vermeye kalkanlar demokraside sınıfta kaldılar. Her ağızlarını açtıklarında bize insan haklarından özgürlükten eşitlikten düşünce özgürlüğünden bahsedenler işlerine gelmeyince seçilmiş belediye başkanını mikrofonunun sesini kestiler” dedi.

Elindeki önergeyi gösteren Nenni, Geçen yıl verilen önergede, CHP Meclis üyesi Muzaffer Döşlü’nün Huzurkenteki hal yeri olarak ayrılan 90 dönüm araziden bir bölümünün mezarlık yeri olarak ayrılmasını istediği söyledi. Komisyonların ise mahkeme kararını beklenmesini istediğini kaydetti.

“SEÇER YANLIŞ BİLGİLENDİRİLİYOR”

Dünkü Büyükşehir Belediye Meclisinde Başkan Seçer’in mezarlıkta 200 kişilik yer olduğunu söylediğini ifade eden Nenni, “Seçer 6-7 yıl mezarlık ihtiyacının olmadığını söyledi. CHP ve HDP’li meclis üyelerine sesleniyorum. Sizler oraya gittiniz mi? Muhittin Ertaş bey mezarlığı gördünüz mü? Etmediniz. İşkembei kübradan atıyorsunuz. Ben mezarlığı tek tek gezdim. Video çektim. Söylediğiniz gibi ne 200 kişilik yer var ne de yılda 30 kişi defnediliyor. Gelin beni utandırın dedim. Tufan Nenni sen yalan söylüyorsun. Huzurkent Mezarlığı’nda işte 200 kişilik yer dedim. Büyükşehir Belediye Başkanım dün yanlış konuştu. Bizler ve bürokratlar onu yanlış bilgilendiriyor. İşte ıspatı” ifadelerini kullandı.

“Bize demokrasi dersi verenler özgürlükten dem vuranlar dün sınıfta kaldılar” diyen Nenni, “Vahap Seçer başkanım dün demokrasi dersinden sınıfta kaldı. Bir belediye başkanının mikrofonunun kapatarak konuşmasını engelleyerek. Ali Tanrıverdi’nin Çankaya İlkokulu ile ilgili sözlerine Muhittin Bey destek verdiğini söylüyor. Biz Ali Bey’in hangi sözüne inanalım. Daha önce imza verdi geri çekti.

NENNİ’NİN ÜZERİNE YÜRÜDÜLER

Burada bir tiyatro oynanıyor. CHP’nin Akdeniz’deki tek görevi HDP’nin destekçisi olmak. Akdeniz’de Vahap Seçer’e bir laf söylenirse bunları engellemez. Başka bir icraatları yok. Bugüne kadar gördük” şeklinde konuştu.

Nenni’nin “Sizler Atatürk’ün askerleri olarak çıktığınız yolu Abdullah Öcalan’ın hevalleri olarak bitirdiniz” sözleri üzerine CHP’li meclis üyeleri Nenni’nin üzerine yürüdü. AKP’li meclis üyeleri ve zabıta memurları araya girerek olası bir kavgayı önledi.

Başkan Gültak ta  meclis üyelerini sakin olmaları yönünde uyardı.

Nenni “İstiklal Marşı okunmuyor gözümüzün içine baka baka siz bunu gururla izliyorsunuz. Yazıklar olsun size yok öyle bir dünya. İşkembei kübradan atmak yok. Ey CHP’liler şurada seçtiğiniz insanlar İstiklal Marşı okumuyor gözünüze bakarak. Siz bunu yutuyorsunuz” şeklinde sözlerini  sürdürdü.

Gültak ise meclis üyelerinin birbirlerine katlanmayı öğrenmeleri gerektiğini söyledi.  

HDP’li Divan Katibi Gülçin Demir ise “İstiklal Marşı’na saygım sonsuz. Yazarını seviyorum. Fakat siz neden böyle insanlara saldırıyorsunuz. Ben sagıyla dinliyorum. Eminim benim kadar sevmiyor” dişe konuştu.

Mecliste gerginliğin sürmesi üzerine Gültak oturuma önce 5 dakika daha sonra ise saat 14.00’e kadar ara verdi.

CHP’LİLER MECLİSİ TERKETTİ

Öğleden sonraki oturumda ise yine gerginlik çıktı. MHP’li Nenni, İstiklal Marşı okumayanların ve istiklal Marşı’nın okunmasından ar duyanların CHP’lilerin oyu ile Akdeniz’i temsil ettiğini öne sürerek isyanının buna olduğunu söyledi. CHP Grup sözcüsü Muhittin Ertaş ve HDP Grup Sözcüsü Ali Tanrıverdi, AKP Grup Başkanı Aydın Eğin’in konuşmasının ardından söz alan HDP’li meclis üyesi Nuriye Aslan’ın sizin gerginliğiniz çürümüşlüğün verdiği politikadır sözleri üzerine ortalık yeniden gerildi. Başkan Gültak’ın çürümüş sözleri ile hakaret edildiğini söylemesi üzerine Aslan çürüme sözünü erime olarak düzeltti. Tekrar söz alan Tufan Nenni ise CHP’lilere yönelik “Atatürk’ün askerleri olarak çıktığınız yolu Abdullah Öcalan’ın hevalları olarak bitirdiniz” sözlerini tekrarladı. Bunu CHP grubuna söylediğini ifade eden Nenni HDP’ye bir şey söylemediğini kaydetti. Bayrak düşmanları hariç herkesin kardeşi olduğunu belirten Nenni, “7 tane gelinim Kürt. 4 tane damadım Kürt. Türk ile Kürdü ayıran varsa şerefsizlik yapıyor” dedi.

Nenni’nin ‘Akdeniz’in oyları ile seçilmiş meclis üyeleri İstiklal Marşı okumuyorsa ve CHP buna razı oluyorsa’ şeklindeki sözleri üzerine bazı CHP’li ve HDP’liler meclisi terk etti.

İSTİKLAM MARŞI TARTIŞMASI ÇIKTI

Salonda bulunan CHP –HDP ile AKP meclis üyeleri arasında İstiklal Marşı tartışma sürerken söz alan Başkan Gültak, HDP’lilere mecliste İstiklal Marşı okuyup okumadıklarını sordu.  Gültak, “İstiklal Marşı herkesin kabul ettiği bir Milli Marş’tır. Ne Türk’ün, Ne bir Kürdün ne Arabın milli marşı değildir”dedi.   

HDP’liler ise İstiklal Marşı’na karşı bir saygısızlıklarının olmadığını kaydetti.

HDP’li divan katibi Gülçin Demir ise şunları söyledi: “Ben İstiklal Marşı’na karşı ayağa kalkıyorum. Saygı duyuyorum. Benim İstiklal Marşı’na karşı katılmama nedenim dini bir konuda olabilir, farklı bir mevzuda olabilir. Ben katiplik yapıyorum ama isterseniz şarkı söyleyemem. Bu bunla alakalı bir şey. Siz bana karşı suçlusunuz. Özür borçlusunuz. Sizi mahkemeye verme hakkım var. İthamlarınızla insanları suçlamanız doğru değil.”

GÜLTAK: HDP TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR

Gültak ise “PKK terör örgütüdür, HDP terör örgütü değildir. HDP yasal partidir. HDP’ye oy veren tüm Kürt kardeşlerimize saygı duyuyoruz. Burdan bir algı çıkarmayın. Ben herkesin belediye başkanıyım” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA