CHP’YE KADROLAŞMA TEPKİSİ | SONSÖZ MERSİN
     
 
 
 
 
 

CHP’YE KADROLAŞMA TEPKİSİ



 

Haber Merkezi

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eylül ayı meclis toplantısının birinci oturumu Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Mecliste geçen hafta MHP’lilerin Büyükşehir Belediyesi’nde kadrolaşması ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, ‘Ülkücüleri türkücüleri belediyeye doldurmuşsunuz’ sözlerine tepki geldi.

 

“BÜYÜKŞEHİR’DE CHP’LİLER İSTİHDAM EDİLİYOR”

MHP’li Mehmet Topkara, bu sözleri için Seçer’i eleştirerek, “Geçen ay biraz gerildiniz ve Büyükşehir belediye başkanı olduğunuz unuttuğunuzu varsayarak biraz haddinizi aştınız. Ülkü Ocaklarının belediyenin yardım paketleri dağıttı görülmemiştir. Burhanettin beyin, belediye başkanlarının programlarında il, ilçe başkanlarının çok ön planda olduğu görülmemiştir. Ama burada birileri üzerinden taban siyaseti yapmak çok kolay oluyor. Şuanda CHP gençlik kollarından yönetici ve üyelerinden Büyükşehir’de çalışan yok mu? CHP Kadın kolları başkanı dahil çalışan arkadaşlar yok mu? CHP belediye meclis üyelerimizden ve CHP ilçe başkanlarının ailelerinden çalışan insan yok mu? Vahap Seçer’in birebir yakınlarından ve atadığı bürokratların yakınlarından belediye de iş yapan, çalışan, müteahhitlik yapan iş tutun arkadaşlarımız yok mu? O zaman Mersin Büyükşehir Belediyesi CHP’nin arka bahçesi mi olmuş oluyor? Bunlar yok mu?

Tabiî ki bizim siyasi partimiz var ama burası bir devlet kuruluşudur. Siz nasıl Sayın vali devletin valisi olmalı, bürokratlar devletin bürokratı olmalı yoksa bunları bir yere yazıyoruz bir gün bunlar ortaya çıkacaktır. Bir gün hesabı görülecektir derken bisde burada acaba burada  belediyenin Vahap Seçer’in belediyesi olduğunu mu düşünüyoruz. Ben bu belediyenin milletin belediyesi olduğunu düşünüyorum. Başkanımız Vahap Seçer olduğunu düşünüyorum. Seçmenimiz sizi seçti. Ama şehre, partinize, bu meclise yakışır bir anlayış içinde yapmanız gerekiyor” dedi. 

 

“BU İŞLERE GİRMEYECEKSİNİZ”

Başkan Seçer, CHP’lilerin belediyede istihdam edilmesi ile ilgili eleştirilere ise, “Sayın Topkara derin konulara girdi ama ben o derin konulara girmek istemiyorum.

Belediyelerin personel konusuna girerseniz taraflı tarafsız hangi meclis üyesi olursa olsun bu işin içinden çıkamazsınız. Kamuoyunda da iyi görüntüsünüz olmaz. Senin dayının oğlu onun amcasının oğlu çalışyor. Bizatihi sizin yakınlarınız dediniz. Yanlış duymadıysam. Ben istediğimi çalıştırırım ister kızımı, ister oğlumu, ister senin yeğenini çalıştırırım demiyorum. Böyle bir hakkım yok. Bu ahlaken doğru bir yaklaşım değil. Bunu ben yapamam ama bu konuyu burada kapatayım. Sayın Topkara sürpriz yaptınız. Ama bu hatayı nasıl yaptınız anlayamadım. Bu işlere girmeyeceksiniz. Bu işlere girdiğiniz zaman meclisin seviyesi düşüyor. Halk kavga izlemeyi çok sever ama kavga istemez. Bu konuyu da burada kapatıyorum” diyerek yanıt ermekle yetindi.

   
   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  SOZ SÖZ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  SON SÖZ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 


  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER


 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
sonsozmersin.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA